Eskişehir genç ve dinamik bir şehir. Özellikle pandemi öncesi 24 saat yaşayan bir şehir olarak dikkat çekti hep. Üç üniversitesi ve gezip görülecek yerleri ile bir öğrenci için her zaman tercih edilen Eskişehir, eğitimden, bilime, sanata kadar pek çok alanda tüm imkanlarını seriyor üniversite öğrencilerine… 

  • Eskişehir’e çok sayıda turist gelmesinin bir nedeni de öğrenciler…

İlginç değil mi. Eskişehir’de hem öğrenci bol hem de yaz, kış turist geliyor. Bu durumun nedenlerinin biri de öğrenciler. Öğrenciler memleketlerinde Eskişehir’in bir nevi reklamını yapmış oluyorlar. Eğitim aldıkları yıl boyunca yaşadıkları anıları memleketlerine, iş hayatının bulunduğu şehre götüren öğrenciler Eskişehir’e turist gelmesinin başlıca nedenidir. Özellikle  tiyatro, opera, bale etkinliklerinin olduğu günlerde turist sayısı artmaktadır.

  • Öğrenci demek ekonomi demek…

Öğrenci elindeki parayı idare etmesini en iyi bilen kişidir aslında. Her öğrenci kendisine ayrılan bütçe doğrultusunda başta barınma, yeme-içme, eğlenme gibi ihtiyaçlarını ayarlamak durumundadır. Eskişehir tam da bu anlamda tam bir öğrenci dostudur. Eskişehir diğer peç çok şehre göre kıyaslandığına ucuz bir kenttir. Örneğin bir öğrencinin bütçesine uygun yemek yiyebileceği bir lokanta mutlaka mevcuttur. Hem de her semtte. Ya da giyim… Bu konuda da öğrenciler oldukça şanslı. Öğrenci kenti Eskişehir’de her öğrencinin arkadaşları ile hoşça vakit geçirebileceği uygun fiyatlı çok sayıda kafe de bulunmaktadır. 

  • Neredeyse her yer yürüme mesafesinde…

Öğrenci için ekonomi son derece önemli. Bu nedenle gideceği her yere çoğu zaman yürüyerek gitmesi gerekebilir. Eskişehir’de her türlü kurum, lokanta ya da alışveriş merkezine yürüyerek ulaşmak mümkün. Bu da Eskişehir’i öğrenci kenti yapan başlıca nedenlerden. 

  • Üç üniversite, bol öğrenci…

Eskişehir’de eğitim için çok seçenek bulunuyor. Hayalindeki mesleği yapmak isteyenlere çok sayıda bölüm ile kapılarını açan üniversiteler Eskişehir’in tercih edilirliğini artırıyor. Yine üniversitelerin sosyal alanda sunduğu imkanlar öğrencilerin eğitim hayatlarını daha keyifli hale getirebiliyor.

  • Sanatla iç içe şehir...

Eskişehir’de özellikle pandemi öncesi bir öğrencinin hemen hemen her gününü sanatla geçirmesi mümkündü. Konserler, operalar, tiyatro gösterimleri, sergiler, müzeler Eskişehir’de bir öğrencinin çok fazla para harcamadan verimli zaman geçirmesini sağlayan etkinliklerdi.

Çok sayıda sanatçıya ev sahipliği yapan Eskişehir’de her konser tıklım tıklım genç yaşlı insanlarla dolar taşar ve o gün şehir ışıl ışıl bir havaya bürünürdü. 

  • Bir fotoğraf çekinebilir miyiz?

Eskişehir’de okuyan öğrenciler tabi ki anılarını ölümsüzleştirerek bol bol fotoğraf çektirirler. Şehrin ker köşesinde birbirinden güzel heykeller öğrencilerin en güzel fotoğraf arşivlerini oluşturmaktadır. Eskişehir sanatla iç içe bir şehir. Hem üniversite içleri hem en işlek caddelerde bu heykellerden bolca görebilirsiniz. 

  • Meşhur Porsuk Çayı...

Eskişehir’de öğrencileri en yoğun şekilde Porsuk Çayı etrafında görebilirsiniz. Öğrenciler buraya gelir, arkadaşları ile sıkılmadan saatlerce vakit geçirebilirler. Bazı öğrenciler ise burada çeşitli müzik aletleri çalarak diğer Eskişehir’lerin hoş vakit geçirmelerini sağlayabilirler. Kimi öğrenciler ise burada saatlerce kitap okumaktadırlar. 

  • Kolay ulaşım...

Eskişehir’de her şey merkezdedir. Öğrenciler memleketlerine gitmek istediklerinde otogar ve tren garına kolayca ulaşabilirler. Yine geç saatlerde Eskişehir’e dönmek istediklerinde bile tramvay ile gidecekleri yere kolayca ulaşabilirler. 

  • Mutlu şehir, Eskişehir...

Attraction Star Awards 2020 yarışması kapsamında Türkiye'nin en mutlu şehri Eskişehir seçildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu ödülü kazanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Öğrenciler de her zaman bu mutlu kenti tercih etmiştir ve yapılan araştırmalar gelecekte de öğrencilerin Eskişehir’de eğitim almak istediklerini göstermektedir. 

Kaynak: eskisehirpostasi.com


Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz ve kopyalanamaz