Beylikova’da çok iyi karşılanıyor ve ağırlanıyoruz

Beylikova ziyaretleriniz devam ediyor, bölgede size karşı ilgi nasıl?

İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Beylikova’da okudum. Daha sonra üniversite nedeniyle ayrıldım. Ve iş nedeniyle de Eskişehir’de yaşamak durumunda kaldım. Son iki yılda ilçe dernek başkanlığı görevinde bulundum. Bölgede tanınıyoruz bu bizim için avantaj. Farklı bir yapımız var. Herkesi kucaklayan herkesle diyaloğu iyi olan bir yapımız var, o nedenle Beylikova’da diyaloglarımız iyi. Bu nedenle Beylikovo’da yakaladığımız hava iyi. Gittiğimiz yerlerde çok iyi karşılanıyor ve ağırlanıyoruz. 

En önemli sorun göç

İlçenin en önemli sorunu nedir? 

Beylikova’da en önemli sorun son iki yılda kaybedilmiş bin kişilik bir göç var. Nüfusta düşüş var. Eğitimde bir sıkıntımız var. Okullarımız var, Fen Lisemiz var ama öğrencide sıkıntımız var. Tarım ve hayvancılıkta, Besi ve Organize Sanayi yapılıyor ama, hala tam randımanlı değil. Yatırımcılar gelmiyor şu an. En önemli sorun göç ve bu da eğitim ve işsizlikle alakalı. İnsanlar merkeze geliyor yaşamak için. Biz de bunu tersine çevirmek için yola çıktık. Beylikova’nın en önemli sorunlarını, göç, işsizlik ve eğitim olarak gördük ve bununla ilgili çalışmalar yapacağız.

Farklı dokunuşlar yaparak göçü önleyeceğiz

Peki neler yapılabilir?

Tarım ve hayvancılığı düşünürsek istihdam sorunu var. Tarım ve hayvancılık üzerine farklı projeler geliştiriyoruz. Küçükbaş büyükbaş hayvancılık ve farklı tarımsal ürün yetiştiriciliği anlamında projeler üretiyoruz. Farklı dokunuşlar yaparak insanların göç etmemesini ilçede yaşamasını sağlayacağız. Öğrencileri öğretmenleri memurları orada kalmaya ikna edeceğiz. 

Ücretsiz gençlik merkezleri kuracağız

İlçenin gençleri için yeterli çalışma var mı? Gençler bölgede nasıl vakit geçiriyor?

Beylikova’da kültür sanat, sosyal aktivite anlamında ciddi eksiklikler var. Biz bunları tespit ettik. Sosyal yaşam alanları yetersiz. Bunun çözümünü bulduk. Gençler için Bey-Genç Gençlik Merkezleri kurarak, bu merkezlerde eğitimler vereceğiz. Kültür sanat, resim, heykel, müzik gibi kurslar düzenleyeceğiz. Gençlerimizin bu merkezlerde vakit geçirmesini sağlayacağız ve bu eğitimler ücretsiz olacak. Yeri de belirledik, yerimiz hazır. Gönüllü olarak görev alacak eğitmenlerimiz de hazır. Gençleri biraz daha mesleki eğitim ve kişisel gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar yapacağız.

İlçeyi çocuk belediyeciliği ile tanıştıracağız

Çocuklar için projeleriniz var mı?

Yola çıktığımızdaki en önemli hedeflerimizden bir tanesi çocuklar. Çocuk belediyeciliği yapacağız diye yola çıktık. Çocuklar için özel çalışmalar hazırladık. Çocukların park alanları ne yazık ki yeterli değil, mahallelerdekiler de yeterli değil, bunların hepsi elden geçecek. Bir çocuk meclisi projemiz var. Orada çocukları dinleyeceğiz. Oyuncak şenliğimiz, kitap şenliğimiz olacak. Çocuklar da mutlu bir Beylikova’da yaşayacaklar bundan sonra.

Beylikova süt diyarıdır

Beylikova’ya has olan ancak tanıtılamayan bir ürün var mı?

Beylikova süt diyarı diye geçiyor fakat biz hiç süt ürününü tanıtamıyoruz. Nedense hayvancılık projeleri başka ilçe ya da illerde yapılıyor. Elimizde değerlerimiz var. Yok olmaya giden değerlerimiz var. Onlar üzerine eğilerek marka ilçe yaratma anlamında tasarladığımız projelerimiz var. Neler yapabileceğimizi sürekli tasarlıyor ve tartışıyoruz.

Seçim güvenliği konusunda çalışmanız olacak mı?

Biz geçen seçimlerdeki durumu inceledik,  mahallelerdeki seçim sonuçlarını da inceledik. Çok fazla kullanılmayan oy ya da geçersiz oy var. Bunu önlemek için her sandıkta daha fazla görevli bulundurup daha fazla sandık görevlisi bulundurup bunun önüne geçmeye çalışacağız. Belirlediğimiz arkadaşlarımız sonuna kadar sandık başında mücadele eden arkadaşlarımız olacak. Eğitimleri verilecek, geçersiz oy ve oy kullanmaya gidilmemesi ile ilgili özel bir çalışmamız olacak. 

Meclis üyeleri belirlenirken kıstaslarınız ne olacak?

Genç, dinamik, çalışacak fikir ve projeler üretecek arkadaşlarla biz yola çıkmak istiyoruz. Beylikova’nın en az 20 yılını tasarlayarak yola çıkıyoruz. Beylikoava’nın 20 yılını belirleyecek arkadaşlarla yola çıkıyoruz. Genç, dinamik, çalışkan arkadaşlarımız bizimle olacak.

Geleneksel hale gelen çalışmalar yapmalıyız

Beylikova’da geniş kapsamlı bir etkinlik yapmak isteseniz, nasıl bir çalışma yaparsınız?

Dernek başkanlığım dönemimde Beylikovalılar Buluşması yapmıştık. Önümüzdeki senelerde bunu geliştirmek ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. Panayır gibi bir çalışma da olabilir. Konserler düzenleyebiliriz. Konser öncesi piknik etkinliği olabilir. Beylikovalıların birkaç gün süren etkinliklerle iyi vakit geçirmesini kaynaşmasını sağlayacak projeler üretebiliriz. 

Hayat standartlarını yükselteceğiz

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Seçim ziyaretlerimiz kapsamında Beylikova’da çok iyi bir hava yakaladık. Belediye başkanı olarak yapmak istediğim çalışmalar var ve Beylikova halkını mutlu edecek projelerle geliyoruz. Çocuk, genç, kadın, istihdam anlamında ciddi projeler hazırlıyoruz. Beylikova’nın 20 yılını planlayarak hareket edeceğiz ve Beylikova halkının hayat standartlarını yükselteceğiz.