Parti olarak çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Büyük Birlik Partisi olarak Genel başkanımızın öncülüğünde vizyonları olan bir partiyiz. Vatandaşlarımız partimize çok büyük teveccüh gösteriyor. Pandemi şartlarında da vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettik. Yaşlılarımızı ziyaret ederek yalnız bırakmadık, ihtiyaçlarını karşıladık. Erzak ve giyecek yardımıyla bir nebze destek olmaya çalıştık.Önemli sayıda yeni üyelerimiz partimize katıldı. Sahada çalışmalarımızı daha hızlı yürüteceğiz. Çalışmalarımızı mahalle temsilcilerimize ağırlık vererek sürdürmeye çalışıyoruz. Eskişehir’de ziyaret etmediğimiz kapı kalmayacak. Kurum ve STK ziyaretlerimizin ardından mahalle ve esnaf gezilerimizi yineleyeceğiz. Ağırlığımızı özellikle kenarda kalan mahallelerimizde bire bir görüşmelere ayırıyoruz. Özellikle bu dönem insanlarımıza seçim dışında da kendileriyle ilgilenen birileri olduğunu hissettirdik.  Gönüllere dokunmak için gayret gösteren kadın kollarına, ilçe başkanlarıma ve tüm teşkilatlarıma teşekkür ediyorum. Bizim  hedefimiz önce gönül kazanmak. Hedefimiz önce genel, sonra yerel seçimde temsil yetkisini almak.İnşallah  başaracağız.

Eskişehir’e yatırım konusunda şehrin tüm paydaşlarının birlikte hareket edebildiğini düşünüyor musunuz ve sizce Eskişehir’in en önemli sorunu nedir?

Şehrimize yapılacak yatırımlar konusunda birlikte hareket etmek zorundayız. Siyasi kimliklerimiz, odalarımız yada toplum kuruluşumuz  her ne olursa olsun Eskişehir’imizin gelişmesine, huzuruna, iş imkânı sağlayacak, bilgi ve teknolojiyi getirecek yatırımlarda beraber karar almasından doğal bir şey yoktur. Bunun aksini düşünmek bile istemiyorum. Siyasi rant ve oy gibi kaygıları ön planda olan siyasilerin yatırımları engellemesi hafiflikten öte bir şey değildir. Ufak eksikler dışında,yatırımlar konusunda şehrimizin tüm paydaşları birlikte hareket ediyor. Tabi insanız,egomuzda oluyor bazen.

Trafik sorunu, işsizlik, özellikle genç işsizlik. Barlar sokağının şehrin orta yerinde olması başta olmak üzere sorunumuz çok. Şehrin bütün ana caddelerinden tramvay geçti, yollar daraldı. Caddelerin ana arterleri yetersiz. Yetersiz park alanları… Çevre yolu, Alpu yolu,Seyitgazi yolu… Şehrin ortasında küçük sanayi sitesi yıllardır dönüşüm bekliyor, Gündoğdu Mahallesi şehrin dışında bir abide gibi sırıtıyor. Huzur ve Fevzi Çakmak mahalleleri malum. Alt yapı yetersizliği… Son zamanlarda artan elektrik kesintileri yani trafolardaki sorun.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüsle mücadele ediliyor, siz bu sürecin şehrimizde iyi yönetildiğini düşünüyor musunuz?

Elbette en ön safta sağlık çalışanları var. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, teknisyenlerimiz, hasta bakıcılarımız, temizlik personellerimiz hastalıktan korkmadan fedakarca çalışıyor. Taburcu olan hastadan daha çok hastane personeli seviniyor. Öncelikle onları birkez daha takdir etmek gerekiyor. Türkiye’de görünen ilk COVID-19 vakasından bugüne kadar pandemi süreci çok iyi yönetildi. Tedbirlerimizi hızlıca aldık. Yeni normale adapte olmaya çalışıyoruz ve olacağız. Fakat bu süreçde kanımca en büyük ekonomik krizi hizmet sektörü, turizm ve daha sonra diğer sektörler aldı ve almaya devam ediyor. Henüz kafe ve lokantalarda doluluk oranı sıkıntılı. Hükümetimiz paket üzerine paket açıklıyor, bu paketlerin daha çok ihtiyaç duyanlara aktarılmasını bekliyoruz.  Tedbiri elden bırakmayalım ama panik de yapmayalım. Şehrimize de tedbir ve önlemler ilk zamanlar daha sıkıydı. Kontroller fazlaydı,caydırıcılık vardı. Vicdani sorumluluğumuzu yitirdik. Halk olarak önlemleri ceza yememek için alıyoruz. Mesafe kuralına dikkat etmiyoruz. Maskeler layıkıyla kullanılmıyor. Hepimizde bir bezginlik var. Toplu taşıma ve kalabalık ortamlarda kontroller azaldı. Yetkililer süreci yönetmeye çalışıyor, eksik kalıyor. Fakat asıl sorun vatandaş olarak biz kimseye yardımcı olmuyoruz.

Partinizde kadın üye sayısı oldukça fazla, partinize katılmak isteyen vatandaşlara ne söylemek istersiniz?

Siyasette kadınların çok daha etkin olması gerektiğini düşünüyoruz. Kadın elinin değdiği her alanda güzellik vardır, başarı vardır. Siyasi nezaketten bu kadar uzaklaşmamızda en önemli etkenin kadınlara yeterince yer verilmemesi ve yeterince önemsenmemelerinin payı olduğunu düşünüyorum. Kadın kollarının ve kadınlarımızın siyasette ki önemini biliyoruz.  Bu yüzden kadın üyelerimize daha fazla görev vererek siyasete kazandırmaya,siyaseti güzelleştirmeye çalışıyoruz. BBP, 1993’te mevcut siyasi partilerin değil, 1980 darbesini gerçekleştirenlerin Türkiye’ye dayattığı sisteme bir alternatif olarak Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kuruldu. Her türlü yokluğa ve zorluğa rağmen bugün hala dipdiri ve çok güçlü bir şekilde bizi ayakta tutan da bu inanmışlıktır.

Sadece seçimlere girip çıkmak için kurulmuş bir parti değil , bir siyasi hareket olduğumuza dikkat çekerim. Hazine yardımı almadan kendi tabanlarımızın gücüyle yolumuza devam ediyor, Türkiye var oldukça da hizmetimizi sürdüreceğiz. Partimiz, kuruluş misyonundan ayrılmadan yeniliklere ayak uydurmakta, yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet partisi olarak varlığını sürdürmektedir. Partimiz, hükümetlerin doğrularını hiç bir komplekse girmeden desteklemiş, yanlışlarını da çok net bir şekilde dile getirmiştir. Dolayısıyla BBP, hem devletin varlığına sahip çıkma hem de milletin istiklalinin ve istikbalinin güvence altına alınması noktasında elinden gelen bütün gayreti göstermiştir. Ben bu anlamda tüm vatandaşlarımızı Hilal altında gül bahçemizde buluşmaya davet ediyorum. 

Eskişehir’e yeteri kadar yatırım yapıldığını düşünüyor musunuz?

Aslında Eskişehir’e yapılacak yatırımların geri dönüşünü ve verimliliğini artıracağı muhakkaktır. Yüksek teknoloji ürünlerinin üretimi ve ihracatında ilk sıralarda yer alıyoruz. Tarım yatırımları yüz güldürecektir. Ören yerlerimiz,tarihi dokularımız, turizme açılmayı beklemektedir. Yeraltı ve yerüstü birçok zenginliği barındıran Eskişehir’e yapılan yatırımlar karşılık bulacaktır. Ancak, Kuzey Güney çevre yolu yapılamıyor. Seyitgazi yolu yapılamıyor.Alpu yolu yapım çalışmaları durmuş vaziyette. Liman bağlantısı yapılamıyor. Hızlı tren projesi bizde değil, URAYSİM projesinde sorun görünüyor. Çevre illerin sanayi yatırımını çekemiyoruz. Büyük yatırımcı firmaları şehrimize çekmekte zorlanıyoruz. Belediyeler maddi sebepten yatırım yapamaz halde. Kentsel dönüşüm konusunda bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kamu kurumlarımızı yönetenler arasında gruplaşmalar var, işler yürümüyor. Anadolu Üniversitemiz her geçen gün güç kaybediyor, ormanlarımız talan ediliyor, doğal yaşamı mahvedecek projeler dayatılıyor. Bu yetmezmiş gibi madenlerimiz elimizden gidiyor. Kısacası  Eskişehirimizin gelişmesini istemeyen yatırım ve faaliyetlerimizi engelleyen bir güç var. Yatırım  yeteri kadar değil hiç yapılmıyor.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Biz Büyük Birlik Partisi olarak, hep doğrunun yanında durduk, düz yürüdük. Mazlumun yanında zalimin karşısında olduk. Kırmızı çizgilerimizden asla vazgeçmedik. Bayrak inmez ezan dinmez diyen birileri olduk. İdam konusunda hiç geri adım atmadık. Bizim bir hayalimiz var; Bütün vatandaşlarımızın ay yıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı, bir Türkiye hayal ediyoruz. Kürt, türkmen, alevi, sünni ayrımı olmadan. Zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız kaynaşmış bir Türkiye istiyoruz. Kısacası Balkanlar’dan Çin Seddi’ne kadar kaynaşmış güçlü bir Türk dünyası hayal ediyoruz. 

Gazete Eskişehir Ekspres'in Kasım-2020 sayısından...