Serpil Dansık, 21 Ağustos'da ablası R.Ç ile vedalaştı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Dört çocuğu olan Dansık yanına 7 yaşındaki kızını alarak ortadan kayboldu. Anne ve kızından haber alamayan abla R.Ç hayatlarından endise ettiğini ifade ederek, bir an evvek kardeşinin kendisini arayarak sesini duymak istediğini söyledi. 

Eskişehir Ekspres'e olay gününü anlatan abla R.Ç. "O gün abisiyle tartışmış kardeşim. Annem de durak taksisine bindirmiş Odunpazarı'ndan Serpil'e dön köyüne demiş. Kardeşim Mihalıçık'a bağlı Kayı Köyü'nde yaşıyor. Kardeşim bir durak taksisine biniyor ve otogara gidiyor. İki oğlu ve kızı ile... Ancak kendisi binmiyor, sadece iki oğlunu bindiriyor ve kızını yanına alıyor. Gittiği durak taksisiyle geri dönmüş. Beni aradı, 'Abla hakkını helal et, beni öldü bilin' dedi, bu kadar... Nerdeyse çıksın benim yanıma sığınsın. Ben sahip çıkarım, bakarım da. Eşi de şu an arıyor ama boşanmak istiyorsa da boşansın, ben sahip çıkarım kardeşime" dedi.

"Kardeşim boşanmak istiyordu"

R.Ç kardeşinin boşanmak istediğini de belirterek, "Kardeşim anneme geldiği gün 'Ben boşanacağım, gitmeyeceğim' demiş. 'Çocuklarımın üzerine yemin ederim gitmem köye' demiş. Orada da işte abisiyle tartışmışlar. Birbirlerine ağır sözler söylemişler. Daha önce de geliyordu 'Abla evimde huzurum yok boşanacağım' diyordu. Kardeşim benimle konuşurken 'Abla hakkını helal et' derken yeğenim, 'Anne nereye gidiyoruz' diyordu... Sesini duydum ve bir daha telefonunu hiç açmadı. Gören duyandan emniyete bildirmesini istiyorum. Kardeşime de dönmesi için sesleniyorum, ben ona sahip çıkacağım, çok merak ediyorum. Lütfen gören bilen sizin aracılığınız ile de ulaşsın. Uyku uyumuyorum bir haftadır, ben kardesimin arkasındayım. Sesini duymak istiyorum" diye konuştu.