Eskişehir'de Osmangazi, Anadolu ve Eskişehir Teknik üniversitelerinden güz dönemi eğitim modeli için ortak karar alındı ve özel koşullar veya ilgili disipline özgü ulusal ya da uluslararası standartlara uyma zorunluluğu bulunanlar haricindeki, tüm önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında teorik derslerin mümkün olduğu ölçüde uzaktan öğretim yöntemiyle çevrimiçi ortamlarda yürütülmesine karar verildi. 

"Tüm ihtimaller, senaryolar ve etkenlerle..."

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, alınan karar ile ilgili olarak Eskişehir Ekspres'e özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şenocak “Eskişehir’deki üç üniversite olarak aldığımız ortak kararla güz dönemini büyük oranda uzaktan eğitim yöntemi ile geçireceğiz. Üniversitelerimizin aldığı bu karar tüm şehri ilgilendiren, oldukça kritik bir karardı. Tüm ihtimaller, senaryolar ve etkenler göz önünde bulundurularak bu karara varıldı. Öğrenciler bu şehrin vazgeçilmezi ve tüm şehir onların yokluğunu kuşkusuz hissedecektir. Ancak tüm dünyanın acıyla tecrübe ettiği bu zor ve tarihi günleri gerek öğrencilerimiz gerekse tüm toplum için en doğru kararları alarak atlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

"Oldukça kritik bir karardı…"

Prof. Dr. Şenocak, “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci tüm doğru bildiklerimizi bize unutturan, önceliklerimizi, planlarımızı değiştiren bir süreç oldu. Bu süreçte Eskişehir hem halkı ile hem de tüm kurumları ile süreci en doğru adımlarla atlatmak için çabaladı. Şehrimizin karakteristiğini oluşturan en önemli unsurlardan olan üniversitelerimizin de süreci hem sağlık hem de eğitim açısından doğru yönettiğini düşünüyorum. Eskişehir’deki üç üniversite olarak aldığımız ortak kararla güz dönemini büyük oranda uzaktan eğitim yöntemi ile geçireceğiz. Üniversitelerimizin aldığı bu karar tüm şehri ilgilendiren, oldukça kritik bir karardı. Tüm ihtimaller, senaryolar ve etkenler göz önünde bulundurularak bu karara varıldı. Öğrenciler bu şehrin vazgeçilmezi ve tüm şehir onların yokluğunu kuşkusuz hissedecektir. Ancak tüm dünyanın acıyla tecrübe ettiği bu zor ve tarihi günleri gerek öğrencilerimiz gerekse tüm toplum için en doğru kararları alarak atlatmaya çalışıyoruz” dedi. 

Eskişehirlilere kritik çağrı 

Rektör Prof. Dr. Şenocak, şöyle devam etti;

“Bu dönem öğrencilerimizle bilişim teknolojileri aracılığıyla buluşacağız ve eğitim-öğretime devam edeceğiz. Ancak tüm bunların ötesinde Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanemizle Eskişehir’imize ve bölgeye sağlık hizmeti sağlamanın sorumluluğunu bu büyük pandemi sürecinde her zamankinden çok daha fazla hissediyoruz. Buradan Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi çalışanları başta olmak üzere sağlık çalışanlarımıza üstün gayretlerinden ve fedakarlıklarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. En kısa sürede öğrencilerimizle yeniden sınıflarda buluşabilmek, Eskişehir’in sokaklarını doldurabilmek için tüm halkımızın gerekli tedbirleri almasını, maske, mesafe, hijyen konularına özen göstermesini rica ediyorum”

Şenocak’ın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile ilgili diğer çalışmaları ve bundan sonraki süreçteki projeleri ile ilgili röportajı Gazete Eskişehir Ekspres’in Eylül sayısından takip edebilirsiniz…