ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Eskişehirliyim doğma büyüme, evliyim, iki evladım var. 60 yaşındayım. TÜLOMSAŞ’da görevliyim, ithalat müdürü olarak. Ayrıca bana bu görevi verdiler çok mutlu oldum. 13 Mayıs 2018’de göreve geldim. Elimden geldiğince Demirspor’a destek olmaya çalışıyorum. Onursal başkanımız Genel Müdürümüz Hayri Avcı Bey onun da destekleri var. Birlikte bir şeyler yapmaya çalışacağız. 

Bize Demirspor’un başarılarını anlatır mısınız?

Demirspor, şehrimizde sporun tarihini altın harflerle yazan bir kulüptür. Demirspor Eskişehir’de sporun temel taşıdır. Neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt olan bu kulüp Eskişehir’in başlıca değerlerinden biridir. Cumhuriyet’in ilk kuşaklarına, bu kentin gençlerine yalnızca futbol değil, güreş, bisiklet, halter, eskrim, atletizm, voleybol, basketbol gibi türlü branşlarda da spor yapma olanağı tanımış, onlarca milli sporcu, dünya ve olimpiyat şampiyonu yetiştirmiştir. Kuruluşunun onuncu yılında henüz profesyonelliğin telaffuz dahi edilmediği 1940 yılının bir sonbahar günü Ankara’da Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek üç büyükler saltanatına daha o yıllarda son vermiş bir efsanedir Demirspor.

Hedefiniz nedir?

Hedefimiz var mutlaka ancak hedefimiz birinci olmaktan ziyade Türk futboluna hizmet etmek. Gençleri dışarıdaki kötü alışkanlılardan koparmak. Gençlerin özgüvenlerine kavuşması için faaliyetlerde bulunuyoruz. Bunun dışında bol bol galibiyet. 

Siz nasıl karar verdiniz kulüp başkanı olmaya?

Seviyorum futbolu, bunun tek açıklaması bu. Eşimin katkısı büyük tabi. Evlendiğimiz ilk yıllardan itibaren futbola çok ilgili bir eşim vardı. Benim merakım çok yoktu açıkçası. Ama baktım ki olmuyor. Ona hem destek oldum hem de onunla birlikte futbolu sevdim. İzleyerek futbolun kurallarını öğrendim. Spor yapmayı da çok seven biriyim. Aktif olmayı seviyorum.

Bir takımın kulüp başkanı olmak size ne hissettiriyor?

Çok mutluyum. Bir onur aslında bu. Kesinlikle yük değil, severek yapıyorum. Sevmeseniz bu işe katlanılmaz ama seviyorum ben. 

Türk futbolu ile ilgili ne söylemek istersiniz?

Çok fanatikler. Ben bu kadar fanatik olunmasına sıcak bakmıyorum. Dostluk içinde olmalı sporcular. Kavga dövüşün hiçbir anlamı yok. Demirspor için oyuncu transferlerimiz oldu. Dürüstlük ve kişilikleri bizim için onları seçme önceliğimizdi. Hepsini tek tek araştırdık. 

Çocukları futbola ilgili olan ailelere ne tavsiye edersiniz?

Futbola eğilimi olan çocukları aileler mutlaka alt yapılarımıza getirsinler. Hocalarımız onlar için çalışıyor. Bu çocukların gelecekleri için elimizden geleni yapmaya hazırız. Spor yapan bir çocuğun kendine güveni oluyor her şeyden önce. Spor yapan bir çocuk büyüğünü saymayı küçüğünü sevmeyi öğreniyor. 

Siz bir takımın kulüp başkanısınız, ancak kadınlar genelde futbola karşı daha ilgisiz, onlar için ne söylemek istersiniz?

Maçlarımıza gelsinler diyorum. Çok zevkli bir spor. O topla oynarken gençler, sanki sen oynuyormuşsun hissi veriyor. Her kadının maçlarımıza gelmesini ve o heyecanı tatmasını isterim. Maçlara getirdiğim arkadaş ve akrabalarım var. Kulüp başkanı olduğumda çevrem çok sevindi, desteklediler ama yükümün ağır olduğunu söylediler. Hala tebrik telefonları alıyorum. 

Ekim’de maçlarınız başlıyor, oyuncularınıza ne söylemek istersiniz?

Hırs, sevgi ve onur her maçta bu olmalı. Her şeyden önce saygı. Formalarını terletecekler ama saygıyla. Yenilirsiniz, maçı kazanırsınız bu çok da önemli değil. Önemli olan onurunla kaybetmek ve onurunla kazanmak.