Cumhur İttifakı MHP Çifteler Adayı Kadir Bıyık, Eskişehir Ekspres'e ziyarette bulundu. İmtiyaz Sahibi Türker Atak'a seçim manifestosunu içeren kitabını veren Kadir Bıyık, Çifteler için hayata geçirmek istediği projelerini anlattı. 

Vatandaşlara en çok temas eden belediye başkan adaylarından biri olarak seçimlere nasıl bakıyorsunuz?

Merkezde 6 mahalle 22 tane de köyümüz var. Köy ziyaretlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızla evet görüşmelerimiz devam ediyor. Biz bu seçimi alırız, Büyükşehir’i de alırız. Bu dönem kendimiz kadar Burhan Başkanın da kazanmasını istiyoruz. Bize oy veren kadar diğer partilere de oy verenler olacak. Bu demokratik bir seçim. Bunların hepsine rağmen biz avantajlıyız, öndeyiz. Bu seçim bir yerel seçim, yerel üzerine konuşulacak her şeyi konuşuyoruz. Projelerimizi anlatıyoruz. Ayakları yere basan bir siyaset yapıyoruz. 

Projelerinizden bahseder misiniz?

Kırka yakın projemiz var. Bunların çalışmalarını yaptık ve hepsi gerçekleştirilebilecek projeler. Bazı üzücü durumlar da var. Sene 2019 hala çöp ve yol konuşuluyor. Fabrika yapma gibi daha büyük projeler konuşulmuyor. Artık kalıcı eserlerin konuşulması lazım. İlçenin çöpü bir tepede duruyor. Bölge halkı cam açamıyor. Geri dönüşüm tesisi kurulabilir oraya. Bunlar çözülemeyecek şeyler değil. Sakaryabaşı’mız var. Sakaryabaşı’na kamp usulü dinlenme tesisleri yapılması gerekiyor. Burada Eskişehirspor’u ağırlayabiliriz, kampa alabiliriz. Yeni yerler yapmamız lazım. TOKİ Projemiz var. 2012 yılında bu proje gerçekleştirilmek istenmiş ancak sayıyı bulamamışlar şimdi çok rağbet var. Görüştük gerekli sayı ile orta ve düşük gelir gurubunu burada ev sahibi yapmak istiyoruz. Çiftçilik ve hayvancılıkla geçiniyor ilçede yaşayan insanlar. Hayvan Pazarı konusunda sıkıntı yaşanıyor. Yeniden bir Hayvan Pazarı yapacağız. Kantarı olan, cafeterya türünde bir yer de olması lazım. Çifteler’e bir misafir geldiğinde ağırlayacağınız bir yer yok. Üniversiteli biri, bir ziyaretçiniz gelse vakit geçireceği yer yok.

İlçede yaşayan kadınların istihdama katılması için bir çalışmanız olacak mı?

Tekstil fabrikası sözü aldık dostlarımızdan. Halk Eğitim ile ortak meslek edindirme kursları planladık. Kadınlarımızın el işi ürünlerini satabileceği alanlar oluşturacağız. Ürünlerini internet ortamında satabilmeleri için çalışmalarımız olacak.

Siyasete ve siyasetçilere güvenin azaldığı bir ortamda size bu kadar ilgi ve alakanın olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

İnsanlarda bir teveccüh var, bu memleketin çocuğuyuz. Akrabalarımız burada yaşıyor. Herkes birbiri ile eş dost, kız alıp vermiş, ticaret yapmış. Hem merkezde siyaset yaparken hem de adaylığımızda bizi bağırlarına bastılar. Kimseyle bir problemimiz olmadı. Ev toplantılarımız dolu dolu geçiyor bizi evlerine kabul ediyorlar. Gittiğimiz yerde tanıyorlar biliyorlar seviyorlar. 

31 Mart seçimleri ile ilgili son olarak ne söylemek istersiniz?

Yüzde 60’ın altına düşmeden bu seçimi alacağımızı düşünüyoruz. 1 Nisan’da bu görev bize nasip olursa yapabileceklerimizi göstereceğiz. Yapamayacağımız bir vaadimiz yok. Çifteler için olmayacak yapılamayacak projelerimiz yok. Kalıcı eserler koymak lazım.