ÖZEL, NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

Zaman zaman aile içinde bile çeşitli anlaşmazlıklar olabilir. Bunlar çok küçük büyütülmemesi gereken sorunlar partimiz adına. Bununla ilgili yakın zamanda il başkanımız, Nabi Hocamız, Harun başkanımız daha toparlayıcı bir açıklama yapacaktır ama ben şahsımla ilgili ve Tepebaşı ilçe başkanlığımızı ilgilendiren kısmı ile ilgili konuşmak isterim. Benim ne il başkanımızla, ne Nabi Hocamızla, ne Harun başkanımızla, ne de Emine hocamla, ne Dündar Ünlü Başkanımızla, ne Volkan Doğan ile bir problemim yok. Ne şahsi ne de parti adına bir problemim yok. Biz kendi aramızda bir tartışma yaşıyorsak bunun teşkilatımızın çalışmalarının dava yolculuğumuzun daha iyi olması daha bereketli çalışmalar ortaya çıkması için yaparız. Bunu da danışma toplantılarımızda yaparız. İstişarenin sonucunda da ne çıkarsa buna hep beraber riayet ederiz. Böyle bir anlayışımız var. Tepebaşı Teşkilatı olarak bazen yazıları okuyoruz ve gülüyoruz. Örneğin, Nabi Hocamla istişare ettik, telefonu kapattık beni Harun başkanımızla bir guruplaşma içinde yazmışlar. Tam Harun başkanımızla bir programda oluyoruz Emine Hoca’nın yanında yazıyorlar. Emine Hocayla başka bir çalışmadayken de Nabi Hoca ile yazıyorlar. Bizim bunlarla vakit kaybetmememiz lazım. Tepebaşı teşkilatımız bu tür yorumlara, astı astarı olmayan, çetrefili açıklamalara itibar etmesinler. Bir problem var ise büyüklerimiz kendi arasında konuşup çözerler. Hiçbir vekilimizle beraber yol aldığımız ilçe başkanlarımızla bir problemim yok. Volkan Doğan başkanımla çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz. Vekillerimizle çalışmalarımız devam ediyor. Tepebaşı ilçe başkanlığımız çok şükür hiçbir kavganın gürültünün içinde değil, hiçbir kişinin bir cemaatin adamı, yanında duruş sergileyen bir taraf değil. İlla bir taraf olunması gerekiyorsa milletimizin yanındayız, Cumhurbaşkanımızın yanındayız.

Tepebaşı Belediyesi’ne adayım

Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için başvuru yapacak mısınız?

Resmi başvuru süreci başladığında evet. Tepebaşı Belediye Başkanlığı için ilgili teşkilatımız ve büyüklerimizle istişarelerimiz sonucu böyle bir kanaatimiz oluştu. Aday adaylığına başvuracağım. Takvim açıklandığında teşkilattan ayrılmamız gereken süreç bize bildiriliğinde biz de teşkilatımızla birlikte istifamızı vereceğiz. Ve aday adaylığı sürecimiz başlamış olacak. İki yılını doldurmuş üçüncü yılını yaşayan bir ilçe başkanı olarak teşkilatımız, vekillerimiz, parti büyüklerimiz ile istişarelerimiz neticesinde böyle bir yolculuğa çıkmaya niyet ettik. 

Temel belediyecilik sorunları giderilmeli

Tepebaşı bölgesindeki hedefiniz nedir?

Tepebaşı’nda yeni bir yapılanma ile sadece afili başlıkların altında çok kısıtlı alanlarda ve kısıtlı kişilerle yapılan çalışmaları genişleteceğiz. Ardından da mağdur edilen merkez dışında çok geniş bir bölge var Tepebaşı’nda. Tepebaşı’nı çevreleyen bölgelerde hizmeti eşitlemeye çalışacağız. Ardından da Eskişehir bir üniversite şehri. Gençler üzerine çok ciddi projelerimiz var bunları ilerleyen günlerde paylaşacağız. Temel yapacağımız işlerden bir tanesi de Eskişehir’de büyükşehir ile beraber imar sorunlarını gidereceğiz. Temel belediyecilik hizmetlerinin çözülmesini istiyoruz. 

Ataç, borçlardan dolayı Büyükşehir’i istiyor

Tepebaşı Belediyesi’nin borçlanması ile ilgili eleştirileriniz oldu, bu sorun nasıl çözülecek sizce?

Belediye o kadar büyük ağır borç yükü altındaki, bunu hemşerilerimizin bilmesi lazım. Bu kadar borç yükü ile sürdürülemeyecek seviyeye gelmiş, kendileri de biliyor bunu, belediye çalışanları da. Belediye Başkanı da bunu biliyor. Bu kadar ağır borç yükü güçlü bir iktidar desteği ile aşılarak hizmete dönüştürülebileceğinden eminiz. O yüzden şu anda hizmetsizlik var. Para yok belediyede ve maaşlar geç ödeniyor, borç batağındaki bir belediye zaten bir dönem daha götüremez. Ancak bunu güçlü bir AK Parti iktidarı ile desteklenmiş belediye çözebilir. Ahmet Ataç’ın bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ni istediğini düşünüyorum. İhtimallerden bir tanesi bu. Ataç, Tepebaşı’ndaki bu kadar ağır borçla kendisinin bir dönem daha sürdüremeyeceğini hepimiz biliyoruz. 

Ataç hangi yüzle aday olacak

Ne Tepebaşı ne de Büyükşehir’in yeni bir projeleri olmadığını biliyoruz. Seçime yakın tramvay yerlerini kazarak seçime beş altı ay kala can hıraş çalışmak, artık seçmeni kandıramazsınız. Bu çok eskilerde kaldı. Artık herkesin elinde sosyal medya var, artık herkes bilgiye çok daha hızlı ulaşabiliyor. Herkes nerede ne yaşıyorsa anıda haberdar oluyor. Siz yaklaşık 9 sene yatacaksınız seçime altı ay kala bir şeyler yapıp seçim kazanmaya gayret edeceksiniz. Eskişehir adına etkileyici projeleri yok. Gençliğe kadınlara yönelmiş altı boş olan projeler var ellerinde. Dişe dokunur kalıcı bu şehre çivi çakabilecekleri projeler maalesef yok. AK Parti belediyelerinin çok daha ilerisini yaptığını gördük. Tepebaşı’nda söz sende çadırlarında Cumartesi itibari ile başlıyoruz, bunları vatandaşlarımızla da paylaşacağız. Orada projelerimizi de anlatacağız. Biz sessiz sedasız hayallerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Büyük projelerin adamı değil Ataç. Hangi yüzle çıkıp Büyükşehir’e aday olacak onu da bilmiyoruz.