Saadet Partisi, 405 belediye başkan adayını bugün Ankara ATO Congressium'da gerçekleştirilen lansman toplantısıyla tanıtıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Baştürk de Genel Başkan Temel Karamollaoğlu tarafından sahneye davet edilerek adaylığı partililere duyuruldu. Saadet Partisi Lideri, bazı adaylara yerel seçim sloganları olan 'Dürüst Olmak Gerekirse'yi simgeleyen 'Cepsiz Ceket' giydirdi. Baştürk, kamoyunda oldukça merak uyandıran 'Cepsiz Ceket'in ne anlama geldiğini Eskişehir Ekspres'e anlattı. 

REFAH PARTİLİ BELEDİYELERDEKİ LEVHA: 'Cepsiz Ceket'in, temsili bir obje, yani bir simge veya metafor olduğunu ifade eden Baştürk, Refah Partili belediyeler dönemini hatırlattığı sözlerinde "Dar anlamda yolsuzluk, yani rüşvete ve ranta kapılarını kapatmış bir yönetim anlayışını ifade etmektedir. Hatırlanacağı üzere, Milli Görüş hareketinin 12 Eylül sonrasındaki siyasi oluşumu Refah Partisi 1994 yerel seçimlerinden en başarılı parti olarak çıkmıştı. Yerel yönetimlerdeki başarısı onun 1995 genel seçimlerinde de birinci parti olmasını sağlayan etkenler arasında olmuştu. O dönemde Refah Partili belediyelere "rüşvet alan da veren de mel'undur" levhası asılmıştı" dedi.

"DÜRÜST BAŞKAN DÜRÜST YÖNETİM": Günümüze geldiğimizde bir simge olarak 'Cepsiz Ceket'in, Saadet Partisi'nin benimsemiş olduğu "Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim" sloganıyla birlikte düşünülmesi gerektiğini anlatan SP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı "Cepsiz Ceket, geniş anlamda dürüstçe yöneten dürüst başkanın ceketidir. Bu belediye başkanı rüşvet almamanın ve ranta bulaşmamanın yanında, kaynakları israf etmeyecek ve etrafındakilere peşkeş çekmeyecektir. İhalelerin verilmesinde ve harcamalarında şeffaflık prensibini benimseyecektir. Ayrımcılık dürüst yöneten dürüst veya 'Cepsiz Ceket'li başkan kendisi ve etrafındakiler kazansın diye uğraşan biri değil, kendi halkı kazansın diye belediyecilik yapan kişidir. O yetimin ve öksüzün hakkını gözetir ve kendi çıkarının peşinde olmaz. Onun haramda gözü olmaz. 'Cepsiz Ceket' ahlaki değerler üzerine inşa edilmiş, liyakata dayalı  siyasetin ve belediyeciliğin simgesidir" diye konuştu. 

"İNSANLARIN FİTRİ YÖNÜNE HİTAP EDİYOR": Baştürk "Ayrıca benim kanaatimce, simgeler üzerinden oldukça başarılı bir duygu siyaseti yürüterek kitlelerle iletişim kurmayı başaran AK Parti’nin söylemine karşı, yine simgeler üzerinden kitleler üzerinde karşılık bulacak duygusal bir iletişim kurma çabasıdır. Yalnız AK Parti’ninkinden bariz bir farkı vardır: AK Parti sürekli olarak muhafazakar kesimi mazlumluk ve mağduriyet hislerinin istismarı ve bunun sorumlusu olarak sunduğu “CHP zihniyeti”nin şeytanlaştırılması üzerinden hınç merkezli ve tahakküm maksatlı kutuplaştırıcı bir duygu siyaseti izlemektedir. Saadet Partisi ise, Cepsiz Ceket metaforu üzerinden devreye soktuğu duygu siyasetiyle insanların her şeyden önce fitri yönüne hitap etmektedir. Ayrıca toplumda artık neredeyse ulaşılamaz bir özlem olarak algılanmaya başlanmış huzur, uzlaşı, barış, eşitlik, liyakatlı ve dürüst yönetim ve şeffaflık arayışına tercüman olma gayesini taşımaktadır" ifadelerini kullandı. ESKİŞEHİR EKSPRES