ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

İl Başkanı olarak çalışmalara başladınız, projelerinizden bahseder misiniz?

Yerel yönetimlerden geldiğimiz ve yerel yönetimlere ilişkin önümüzde bir seçim olduğu için hedeflerimizin tamamını yerel seçimleri, özellikle merkezdeki üç belediyemizi kazanmak adına oluşturduk. Önümüzdeki süreçte halkın ihtiyaç duyduğu gerek sosyal belediyecilik gerek kültürel belediyecilik gerekse fiziki belediyecilik anlamında yapılması gerekenlere ilişkin durum tespiti ötesinde, bizim daha önceki koyduğumuz projeleri değiştirip dönüştürüp farklılaştırmak adına da çabalarımız olacak. Özellikle dez avantajlı guruplara ilişkin birçok projeye imza atmayı ve projelerimizin sürdürülebilir nitelikte olması ve şehrin ihtiyaçları ile özdeş olması için bir çabamız var. Şehrimizde fiziki belediyecilikle ilgili mevcut olan seçimden seçime yatırımların yapıldığı ve seçim yaklaştıkça fiziki belediyeciliğin gözler önüne serildiği bir süreç olarak değil, bunu tüm yerel yönetim zamanına yayacak ihtiyaçlarla doğru orantılı işler yapmayı hedefliyoruz. Özellikle ESKİ, değişen tabiat olayları karşısında yağmur suyu atıklarına ilişkin hacimlerin farklılaşması ve şehirdeki özellikle ani su baskınlarının önlenmesi anlamında projelendirilip yeni çözümler üretilmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. Şehrimize ilişkin içme suyu meselesinde ESKİ’nin bu kadar kar ediyor olmasına rağmen halkımıza sunmuş olduğu suyun ekonomik kısmının biz doğru yerde durmadığını düşünüyoruz. Her iki ilçe belediyeye ilişkin de bulundukları bölgelerde başta fiziki belediyecilik ve sosyal ve kültürel belediyeciliğin algıya dayalı olmaksızın bunun reklamını yapmaksızın gerçekten gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin anlatımlar olmak kaydıyla yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şehrimize baktığımızda durum iç açıcı değil. İlerleyen süreçte adaylarımız ve partimizle imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak belediyeleri alacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. 

Mevcut belediyeler geç kaldı

Eskişehir’in en önemli sorunu nedir sizce?

Her kesin söylediği gibi en önemli sorun trafik. Trafiğe ilişkin yeni projeler üretmezseniz trafiği rahatlatacak farklı alternatifler ve fiziki yapılar inşa etmezseniz sonuç alamazsınız. Sizin kişisel anlamdaki tercihleriniz, teknolojik anlamdaki gelinen nokta itibariyle değerlendirildiğinde, ‘alt geçit yapmam, üst geçit yapmam,  trafiği rahatlatmak için farklı fiziki çözümler üretmem’ noktasında kalırsınız. Bugün şehirdeki trafik içinden çıkılmaz noktaya gelir. Trafiği düzenlemek de imar planlarını düzenleyerek yapılır. Bu mevcut belediyelerimizin başaramadığı hususlardan biridir. Trafiği rahatlatıcı imar planlarının yapılması lazım ve geç kalınmış durumda. 

Yönetim içime sindi

Yönetim kadronuz çok merak edildi, oluştu ve isimler üzerine hala yorumlar yapılıyor, yeni yönetim sizin içinize sindi mi?

Benim içime sindi. Aile meclisinde daha çok değerlendirmemiz gereken bir konu. Ama biz şunu önemsiyoruz, AK Parti camiası büyütülmesi, genişletilmesi ve dairenin daha da büyütülmesi gereken bir çember. AK Parti’yi sadece belli bir kesimin partisi olmaktan çıkartmamız lazım. Yeni oluşturduğumuz yönetimimizle bunu bu noktaya taşıdığımızı düşünüyoruz. Memnuniyetsiz arkadaşlarıma da tek tek cevap verebilirim ama bize yakışan partimize ilişkin beklentileri aşarak herkesi kapsayan herkesin yönetimde yer aldığı bir anlayış. Çemberi genişletecek partimiz adına faydalı olacak isimleri değerlendirdiğimizi düşünüyorum.

İstifa etmeyecekler

Yönetiminizde meclis üyeleri de var, istifa söz konusu mu?

Bizim genel merkezden özel iznimiz var. Biz meclis üyelerine ilişkin bu süreçte bu iznin devam ettiğini değerlendiriyoruz. Meclis üyelerimizin istifa etmeyeceğini söylüyorum. Yerel seçimler yaklaşıyor, bu süreçte onların istifa etmiş olması ve sonrasına ilişkin bilgi birikimleri ve donanımlarını heba etmemiz anlamına geliyor. Her iki arkadaşımızda gurup başkan vekilleri. Bunu bu noktada bugün itibariyle böyle değerlendiriyoruz. 

Hiç kimse zorbalıkla milletimize diz çöktüremez

Ekonomik bir savaş veriyor Türkiye, siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Özellikle bizim milletvekillerimizden Emine Hanım ekonomi ile ilgili bir hocamız ve bu konuda çok donanımlı. Yarın akşam bu konuya ilişkin Eskişehirli sanayici ve ticaret adamlarının olduğu bir bilgilendirme toplantısı yapacak. Biz bu sürecin siyasal bir süreç olduğunu siyasal bir baskılamayla devam ettiği kanaatindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın buna ilişkin anlatımları çok yerinde ve biz buna katılıyoruz. Keza hiç kimse dayatma ve zorbalıkla veya ekonomik yöntemlerle Türkiye ve milletimize diz çöktüremez. Diz çöktüremediğini herkes görecek. En kısa sürede ekonomi tekrar rayına oturacak. Bunu 15 Temmuz’da yapılamayan fiziki darbe sürecinin ekonomik bir darbeye dönüşmesi olarak değerlendiriyoruz. Bu çok aşikar. 

Nerede bu paralar?

Tepebaşı Belediyesi’nin aşırı borçlandığını belirterek yargı yoluna başvurdunuz, bu süreç hakkında bilgi verir misiniz?

Başvurularımız yapıldı. Süreç hukuki anlamda devam ediyor. Doğru bir borçlanma olmadığını her dönemde mecliste anlattık. Eskişehir’de yaşayan tüm hemşerilerimize bunu anlatmak borcumuz. Çünkü ortada özellikle Tepebaşı bölgesinde yatırımsal anlamda son beş yılda rakamsal değeri milyonlarla ifade edilen fiziki anlamda kalıcı kaç tane eser var? Bunu arkadaşlarımız ortaya koyarlarsa bizim ne dediğimiz çok iyi anlaşılacak. Her yıl gerçekleşen bütçe anlamında 150-160 Milyon para harcayacaksınız ortada son dört beş yılda hizmete dönüşmüş kalıcı eser niteliğinde millete adanmış eser olmayacak. Nerede bu paralar? 

Algıyla şehir yönetilmez

Eskişehir Ekspres takipçilerine son olarak ne söylemek istersiniz?

Eskişehir Ekspres’e bizi hemşerilerimizle buluşturduğu için çok teşekkür ederim. Eskişehir’de çözemeyeceğimiz bir sorun yok. Gerek vekillerimiz gerek bakanlığımız vasıtasıyla tüm sorunların çözüldüğünü hemşerilerimiz görecek. İnsanları baskılamanın mutsuz bir halde bulundurmaya dönük eleştirel yaklaşımların bu yöne dönük baskılamanın bir manası yok. İnsanlar bizim, AK Partinin bundan önce yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Teveccüh son genel seçimde de bu noktada oluştu. Bizim arkamızda milletin gücü var. Eskişehir özelinde de çok ciddi bir moral motivaston desteğiyle seçimlerin sağlanan başarı anlamında çok doğru yerde durduğunu düşünüyorum. Destek olan tüm hemşerilerimize, bundan önce yönetim kademesinde bulunan arkadaşlarımıza, il başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. AK belediyecilikle herkesin tanışacağına yürekten inanıyorum. Eskişehir’deki tüm hemşerilerimize,  kulaktan duyma algıya dönük hedeflerden şaşan ve yaşama sevincini ortadan kaldıran hiçbir habere hiçbir beyanata itibar etmemelerini, algıyla şehrin yönetilemeyeceğini söylüyorum.