RÖPORTAJ  Nevin Bulut Atak, Eskişehir Ekspres 

Muhtar bilgilendirme toplantıları yapıyorsunuz, bu toplantılarla bölgede herkesi dinleyebiliyorsunuz, Tepebaşı bölgesi için gelen şikâyetler neler ve vatandaşlar en çok hangi hizmetin gelmesini istiyor?

İlçemizdeki muhtarlarımızla her ay kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Başkanlığımda toplantılar yapılmaktadır. Toplantılarımızda muhtarlarımız mahallerindeki sorunları iletmektedir. Bu sorunların başında genellikle kırsal mahallelerimizde alt yapı (kanalizasyon), doğalgaz, elektrik kesintileri, yolların bakımı ve genişletilmesi, merkez mahallelerde ise trafik ve park sorunu sıkıntıları gelmektedir. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarlarımızdan gelen talepleri hassasiyetle yaklaşıp ilgili kurumlara ivedilikle iletmekteyiz. Ayrıca sonuçlarını da takip ederek muhtarlarımızı her aşamasında bilgilendirmekteyiz. 

Vatandaşa kapımız her daim açık

İnsanların bürokratlara yaklaşımı değişiyor, artık sizlere daha kolay ulaşabiliyorlar, daha rahat taleplerini iletebiliyorlar. Bürokrasi ve halk arasında mesafe azaldı, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Vatandaşımızın her türlü sorunu bizim sorunumuzdur. Çünkü devletin varoluş amacı vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Halkımız rahat ve huzurlu ise Devlet görevini yapıyor demektir. İmkânlar ölçüsünde sorunlara azami çözüm getirme gayreti içindeyiz. Mahallelerimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde görmek için, her ay mahallelerimizi ilçemizdeki yetkililerle beraber ziyaret ederek vatandaşlar ve ihtiyaç sahipleri ile yakından ilgilenmekteyiz. Köy, mahalle muhtarları ve kurum amirlerinin katılımı ile aylık olarak düzenlenen muhtar toplantılarımız ile de devletimizin temsilcisi olan muhtarlarımızın taleplerini dinleyerek ilgili kurum amirlerine gerekli talimatları vermekteyiz. İlçemiz bünyesinde kurulan Açık Kapı Birimi ile de vatandaşlarımızın her türlü talebi, şikâyeti kayıt altına alınmakta ve ilgili kurumlara iletilerek etkin ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. İlçemiz bu uygulamada pilot ilçelerden biridir. Aynı zamanda vatandaşa kapımız her daim açıktır, kendilerini ağırlamaktan her zaman mutluluk duymaktayız. Vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözüme kavuşturulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Mültecilerin ve Türk vatandaşlarının sosyal uyumunu amaçlıyoruz

2020 projelerinizden bahseder misiniz?

Başkanlığını yapmış olduğum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne sosyal uyum temelli bir proje sunulmuş, projemiz yaklaşık 40 bin Dolar desteğe layık görülmüştür. Bu kapsamda mültecilerin ve Türk vatandaşlarının sosyal uyumu amacı ile profesyonel bir mutfak kurulması ve kurulan mutfakta farklı ülkelerden ve Türk vatandaşları arasından bilhassa kadınlara karma eğitimler verilerek üretkenliği de teşvik edecek bir çalışma yapılması planlanmaktadır. Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gençlerimiz ve çocuklarımızın herhangi bir bedel ödemeden nezih bir ortamda çay/kahve içebileceği ve faaliyetlere katılabileceği “Tepebaşı Sosyal Kitap Kahve Salonu” açılması planlanmaktadır. Bu proje kapsamında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği fonundan 80 bin 750 TL hibe alınmıştır.

Elektrik kesintisi şikayetleri  

Eskişehir genelinde elektrik kesintileri ile ilgili ciddi şikayetler var, özellikle kış aylarında bu kadar kesinti olması doğru karşılanmıyor. Size bu konuda şikayetler geliyor mu ve ilgili kurumla bu konuda görüşmeniz oldu mu, sorunun çözümü noktasında adım atılması için neler yapılmalı sizce?

İçinde bulunduğumuz kış şartları nedeniyle gerek ilçemizde gerekse il genelinde yer yer elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Tabi ki isteğimiz bu kesintilerin hiç olmamasıdır. Ancak ilgili kurumun yatırımı gerçekleştirme dönemlerinin de kış mevsimine denk gelmesi de bu kesintilerin artmasına neden olmuştur. Bunun amacı vatandaşımızın bundan sonra elektrik kesintisini yaşamamalarını sağlamaktır. Mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin bu konuda şikayet ve talepleri gelmekte ve bu talepleri ivedilikle iletmekte, görüşmekte ve en kısa zamanda gereği yapılmaktadır. Planlanan yatırımların tamamlanmasıyla beraber sorunlar çözüme kavuşacaktır. Gayretimiz de bu yöndedir. 

Bu ödül görev sorumluluğumu artırdı

Türkiye’nin en başarılı kaymakamı seçildiniz ve ödülünüzü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldınız, bu ödül sonrası sorumluluklarınızın arttığını düşündünüz mü ve size bu ödülü aldıran neydi sizce?

10 Ocak 2018 tarihinde, İçişleri Bakanlığı ile Türk İdareciler Derneğince belirlenen; Başarılı İdareci Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törende; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alarak “Yılın Kaymakamı” seçildim. Bu ödülü özellikle Cumhurbaşkanımızdan elinden almak benim için onur vericidir. Ancak bir o kadarda görev sorumluluğumu arttırmaktadır. Bu amaçla ülkem ve görev yaptığım Tepebaşı İlçesi için daha çok çalışarak, üzerime düşen sorumlulukları yerine getirerek özverili bir şekilde çalışmaktayım. Yine belirtmek isterim ki bu ödülü almamı sağlayan Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’dır. Yapmış olduğumuz çalışmaları ve projeleri her aşamasında takip ederek destekleyen Sayın Valimiz bu çalışmalarımızın karşılığında bizi bu ödülle taltif edilmemizi teklif etmiştir. Dolayısıyla bu ödüle vesile olan Sayın Valimize şükran borçluyum. Her başarının arkasında donanımlı bir ekip ve çalışma azmi vardır. Bu başarının arkasında da tüm çalışma arkadaşlarımın ekip ruhuyla çalışma azmi olduğu bir gerçektir. Birlikte çalışarak hazırladığımız projeleri titizlikle hayata geçiren, uygulamasında katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Mağduriyetin tekrarını önlemek için verdiğim bir karardı

Eskişehir’de düzenlenen MilyonFest etkinliği ile ilgili olumsuz görüş bildirmiştiniz ve bu kararınız çok konuşulmuştu, bu kararı almanızda ne etkili oldu?

Her röportajımda tekrarladığım gibi tüm gayret ve çalışmamız; Devletimiz adına vatandaşlarımızın sorunlarına çare olmak içindir. Milyonfest tarafından organize edilen festivalin gerçekleştirildiği alanın etrafında okullar olması, bölgede trafiğin yoğunlaşması, asayiş olaylarının (bıçaklama, taciz..) yaşanması, ayrıca alkol tüketimi ile beraber bu olayların artması sebebiyle vatandaşlarımızın şikayetleri ve geçmiş tarihte düzenlenen festivalde yaşanan, rapor edilmiş sorunları incelemem neticesinde görmüş olduğum mağduriyetin tekrarını önlemek için verdiğim bir karardır. Özellikle belirtmek isterim ki “Kaymakam tarafından son anda festival iptal edildi” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Festival organizasyonu yapan ilgili şirketin festival tarihinden birkaç gün önce müracaat etmesi üzerine ivedilikle inceleme yapılmış ve tüm görüşler değerlendirilerek tarafımca bu karar verilmiştir.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Sizin vasıtanızla ülkemizde ve şehrimizde yaşanan sıkıntıların, terörün sona ermesini, ülkemizin birlik, beraberlik, huzur ve güven içinde olmasını Cenab-ı Haktan temenni ediyorum. 

Gazete Eskişehir Ekspres'in Şubat sayısından...