23 Ağustos 2020 tarihinde genel merkezimizin almış olduğu karar ile yapılan 13. olağan kongremizde delegelerimizin desteği ile güven tazeledik. Tüm delegelerimize bizlere güvendiği için Tepebaşı Yönetimi olarak teşekkür ediyoruz.  Milliyetçi hareketin bilge lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin de hemen hemen tüm konuşmalarında önem verdiği hususlardan biri hem Yüce Türk Milleti’nin hem de hareketin mensuplarının birlik ve dirlik içinde hareket etmesidir. Liderimizin duruşu duruşumuz, tavrı tavrımız oldu, olmaya da devam edecektir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi “Şahsını davasının önüne çıkaranlarla değil, davasını şahsının önüne çıkaranlarla sonuna kadar yürüyeceğiz.” Bu yürüyüş sürecinde nefsini bir tarafa bırakıp davası ve Yüce Türk Milleti için hareket eden herkes bizim için kıymetli yol arkadaşlarımızdır olmaya da devam edecektir.

"Amacımız davamızı bir adım öne taşımak"

Yeni yönetimimizde olmadığı halde desteklerini bir an olsun esirgemeyerek yol arkadaşlığını hakkı ile ifa eden tüm dava arkadaşlarımıza da burada teşekkürü bir borç biliyoruz. Davayı bir adım öne taşımışsak, bunu onların da destekleriyle gerçekleştirdiğimizin bilincindeyiz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin “İstiklal için dirlik, İstikbal için birlik” çağrısını ilçemizde de gerçekleştirme gayreti içinde olduk. “Hakk’ın yolunda, milletin yanında, ezelden ebediyete kadar çalışmak, “önce ülkemiz ve milletimiz sonra partimiz ve son olarak ben” anlayışı liderimizin talimatıdır. Bu talimata uygun olarak gençlerimize güçlü bir medeniyet, güçlü bir dünya ve güçlü bir toplum düşüncesine sahip, azimli bir Tepebaşı bırakmak yönetim kurulumuzun yegâne amacıdır. 

"Çözümlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz"

Bundan sonraki süreçte projelerinizden bahseder misiniz?

31 Mart 2019 mali idareler seçimi öncesi, Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlarımız ile 12 komisyon oluşturup, Eskişehir ile ilgili 100’ün üzerinde proje hazırlamıştık. Bu dönem de Tepebaşı ilçe başkanlığı olarak, parti tüzüğümüzün bize tanımış olduğu imkanı kullanarak alanında uzman, vizyon sahibi ve yetkin ekiplerden oluşan, 9 ışığı temsil eden 9 komisyon oluşturduk. İmardan sağlığa, eğitimden ziraata, çevreden kültür ve sanata kadar önemli konuları ele alan komisyonlarımızda, sorunlar tespit edilip projeler oluşturularak, yerel belediye çalışmaları yakından izlenecek. Çözümlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Covid-19 sebebiyle çalışmalarına telekonferans aracılığıyla başlamış olan komisyonlarımızda üretilen projelerimizi değerli hemşerilerimiz ve kamuoyuyla da paylaşacağız.

"Partimizin üye sayısını artırmayı hedefliyoruz"

Tepebaşında yaşayan tüm hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içinde olacağız. 91 mahallemizdeki halihazırda oturmuş olan teşkilat yapımızı, 6 ay içerisinde güncelleyerek, mahalli çalışmalarımıza da hız vereceğiz. Bölgemiz halkının içinde olarak, taleplerini alıp, onların sesi olmaya, sorunlarının ivedilikle çözülmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 3 yıldır hizmet vermekte olan mahalle temsilciliklerimizin sayısını yılsonuna kadar dört katına çıkartacağız. Özellikle bayan üye sayımızı artırarak, kadın kollarımızı daha da güçlendirmeyi, partimizin üye sayısını artırarak, görev süremizin sonuna kadar iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.

"Partimizin kapısı her vatandaşımızın kapısıdır"

Kapımız tüm halkımıza daima açık. Partimizin kapısı her vatandaşımızın kapısıdır. İsteyen herkes dijital kapımız olan Tepebasimhp.com adresinden 7/24 bilgi alabilir, görüş, öneri ve şikâyetlerini [email protected] elektronik posta adresinden bize iletebilirler. Parti politikalarımızı tüm halkımıza detaylı olarak aktarabilmek, onlardan gelecek görüş, öneri ve şikâyetleri daha hızlı değerlendirip, daha hızlı yol alabilmek için bundan sonraki süreçte çevrimiçi çalışmalarımıza daha çok önem vereceğiz.

"Mahalle olan köyler gerekli hizmeti alamadı"

Vatandaşlarla bir araya geliyor sorunlarını dinliyorsunuz, vatandaşların talepleri neler ve sizce Tepebaşının en önemli sorunu nedir?

Tepebaşı ilçemizde 91 adet mahallemiz bulunmaktadır. Bunların içinde daha önce köy tüzel kişiliğinde olup mahalleye dönüştürülenler çoğunluktadır. Önceden Özel İdare’ye bağlı olan köyler, mahalleye dönüşmesi nedeni ile belediyeye bağlandığı halde bu yerler gerekli ilgiyi göremedikleri gibi gerekli hizmeti de alamadı. Çoğunun yollarının soğuk asfalt olması nedeni ile yollarda bozulmalar oldu, yollar yenilenmediği gibi tadilatları da gerçekleştirilmedi. İçme suları yetersiz, şebekeleri eski olan bu yerlere, ESKİ tarafından su saati bağlanarak, gelir elde etmeye başlanılmasına rağmen bu yerlerin şebeke yenilenmesi gerçekleştirilmedi. Yine bu yerlerin kanalizasyon ve yağmur suyu logarlarının durumları da hiç iç açıcı değil.

"Sanayicilerin yatırım yapması için gerekli kolaylıkların sağlanmalı"

Yeni bağlanan mahalleler haricinde Batıkent’te bile yağmur suyu ve kanalizasyon hatları eksik olan yerler bulunmaktadır. Her yağmur yağdığında mahallelerin çoğunda yağmur suyu hatları tıkanarak kapanmakta ve yollar küçük gölcüklere dönmektedir. Şehrimizin simgesi olan Lületaşının çıktığı Sepetçi-Beyazaltın mahallesi bizim bölgemizde kalmakta, ama lületaşı ocaklarının faaliyeti durma noktasına gelmiştir. Güzide kentimizi temsil eden bu meslek erbabına sahip çıkılmamaktadır. Yerel yönetimlerin lületaşı işlemecilerine yer sağlayarak ilimizi ziyaret edenlere kentimizi tanıtabilmeleri için uygun şartları yerine getirmesi gerekir. Güzel şehrimizde Manyezit, Nemli mahallemiz ve civarında çıkarılmaktadır. Bu bölgenin de yolları ve alt yapı imkânlarının bir an önce iyileştirilmesi gerekir. Ayrıca, ÇİMSA, Hisarlar, Baksan da aynı durumda ve hizmet beklemektedir. Sanayicilerin bölgemizde yatırım yapması için gerekli kolaylıkların sağlanması ivedi bir ihtiyaçtır. Bu anlamda yer temini, alt yapının hazırlanması gerekir. TEİ Bölgemizdedir. İlk yerli helikopter motoru bu tesisimizde yapılmıştır. İlk yerli üretim Devrim Arabası Tülomsaş’ta üretilmiş, ilk yerli buharlı lokomotif Cer Atölyesinde hazırlanmış, ilk Şeker Fabrikası bölgemizde açılmıştır.

"Baksan Sanayi Sitesi’ne sahip çıkılmadı"

Baksan Sanayi sitemiz 1995 -2000 yılları arasında Brezilya’ya bisküvi ihraç ederken, mobilya sektörümüzün öncüsü iken şu anda alt yapı ve üst yapı sorunları çözülmeyen, hatta yerinden kaldırılmak istenilen bir yer konumuna düşmüş, sahip çıkılmamıştır. Esnafımız ve istihdam açısından çok kötü durumda bırakılmıştır. Bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sanayici esnafının yerel yönetimlerce desteklenmemesi nedeni ile had safhaya çıkmıştır. Eskişehir mobilya sektörünün dinamosu iken sahip çıkılmamış, bu üstünlük İnegöl’e geçmiştir. İhracat gücü bölge değiştirmiştir. Büyükşehir Belediyesi 1/25000’lik hali hazır imar planlarını yaptı fakat 1/5000’likler hala hazırlanmadı. Batıkent’te binalar imar sınırına kadar dayandı. Bursa yolu 1999 yılından beri gelişmeyi bekliyor. 4. Üniversite için planların hazırlanıp faaliyete geçirilmesi, öğrenci kenti olan şehrimize katkı sağlayacaktır. Kızılinler jeotermal bölgesi hala faaliyete geçmedi, termal kent olan ilimiz, Kütahya ve Afyon illerinin yaptıkları hamlelerin gölgesinde kaldı.

"Fabrikalar Bölgesi, oteller bölgesine dönüşmeye başladı"

Tepebaşı Belediyesinden yapı imar ruhsatları ve iskânların çok geç çıktığı şeklinde partimize şikâyetler gelmektedir. Yeşil alanları bol olan bölge olarak değerlendirileceği söylenen Fabrikalar Bölgesi, oteller bölgesine dönüşmeye başladı. AVM’lerin şehir merkezinde olması sadece bir trafik sorunu olarak kalmamakta küçük esnafı da bitirmektedir. AVM ruhsatlarının şehir dışına verilmesinin son derece yararlı olacağı kanaatindeyiz. Fevzi Çakmak, Çamlıca, Esentepe, Sazova, Yukarı Söğütönü gibi uzak mahallelere, imar planlarında ticaret alanlarının bırakılması, bölge halkının alışverişlerini çarşıya gelmeden mahallesinde yapar hale gelmesine olanak sağlar.

"Tepebaşı’nda kaç bina ayakta kalacak?"

1956 yılında şehrimizde 6.4 büyüklüğünde depremi yaşadık ve uzmanların dediğine göre 6.50-7 büyüklüğünde bir deprem beklenmekte. 2. derece deprem bölgesinde bulunmaktayız. Büyükşehirlerin birçoğunda Deprem İnceleme ve Kentsel Dönüşüm daire başkanlıkları var, bizde ise yok. Deprem master planları yapıldı mı? Bu büyüklükte deprem yaşadığımızda, Tepebaşı’nda kaç binamız ayakta kalacak? Ve riskli binalarımız hangisi? Bilinmiyor. Belediyelerin ekip kurarak gerekirse sivil toplum kuruluşları, odalar ve üniversitelerimizle birlikte, 2000 öncesi yapılan binalar süratle kontrol edilmelidir. Sakarya, Muttalıp, Bağlar, Kızılcıklı, Vatan, Sivrihisar caddelerindeki 8 katlı binalarımızın birçoğu 30 - 40 yıllık binalar ve 2 büyük deprem gördüler. İzmir depremini yakın zamanda yaşadık. Yaşananlardan ders almamız gerekir. Kentsel dönüşüm planları süratle yapılarak vatandaşlarımızın mağdur olmadan sağlıklı binalarda oturması sağlanmalıdır. Fakat Tepebaşında kentsel dönüşüm yapılan bir tek yerimizin olmadığını görüyoruz. Belediyelerin halkımıza deprem eğitimi vermeleri gerekir. Bu konuda gerek okullarda gerekse mahallelerde, toplu iş yerlerinde vatandaşı bilinçli hale getirmeleri sağlanmalıdır.

"Tepebaşı’nda en önemli problem;  trafik, istihdam ve imar planları"

Şehir içinde en önemli sorun trafik olmaktadır. Sabah ve akşam saatlerinde trafik tıkanmakta, tramvayların geçiş üstünlüğüne sahip olması kent trafiğini alt-üst etmektedir. Ayrıca Kuzey çevre yolunun bir an önce yapılması gerekir. Önemli kavşaklarda, örneğin Ümit Hastanesi’nde devamlı kaza oluyor. Bat-çık ya da viyadükle üst geçiş yapılabilir. Çarşı içinde bat-çıklar, alt geçişler yapılarak trafiğin rahatlaması sağlanmalıdır. Muttalıp’ta olan Teknik Üniversiteye tramvayla gidiş imkânı olması gerekir, otobüs ve dolmuşlar yetersiz kalmaktadır. Şehrimizde ulaşım ücretleri diğer şehirlere göre pahalıdır. Tramvay duraklarında üstü kapalı durak alanı çok az. Duraklarda tüm alanların üstü kapalı hale getirilerek, vatandaşlarımızın güneş yağmur ve kardan mağdur olması önlenmelidir. Öğrenciler ilimizde günlerce kuyrukta bekleyerek paso çıkarmaktadır. Öğrenci pasoları ÖSYM ile irtibata geçilerek belediyeler tarafından öğrencilerimiz şehrimize kayıt yapmaya gelince verilebilir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bu uygulamayı hayata sokmuştur. Biz de kayıt zamanlarında çeşitli merkezlerde öğrenci danışma büroları açabilir, öğrencilere yurt, ev barınma ulaşım konusunda danışmanlık hizmetleri verebiliriz. Tepebaşı bölgemizde kapalı pazar yerlerinin arttırılması da gerekir. Daha düzenli ve pazarcı esnafı ve mahalle sakinlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar yapılmalıdır. Mahallelerde su doldurma matikleri yetersizdir bunların sayısı artırılmalıdır. Ayrıca matikler para tanıma konusunda da yetersiz kalmakta, 10 liralık banknotları tanımamaktadır. Belediyelerin çiftçiler için, üretilen ürünler ve yetiştirilen hayvanların katma değerinin arttırılması, atıkların değerlendirilmesi, kooperatiflere geçişinin sağlanması ile ikinci elden kurtarılmasına yönelik çalışmalar yapması gerekir. Yaşlılar ve engelliler için, kendilerini iyi hissedecekleri projeler üretilmesi kaçınılmazdır. Çamlıca, Ertuğrulgazi, Sütlüce, Yeşiltepe’den geçen su kanallarının ıslah edilmesi ya da üstlerinin kapatılarak can kaybının önlenmesi bir an önce sağlanmalıdır. Kısaca, Tepebaşı bölgemizin en önemli problemleri trafik, istihdam ve imar planlarının düzeltilerek bir an önce uygulamaya geçmesi sorunlarıdır.

12 Eylül mahkemesinde rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş "CHP Atatürk'ün çizgisinden çıkmamış olsaydı, ben MHP'yi kurmazdım" demiş ve geldiğimiz noktada Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli “Cumhuriyet Halk Partisi bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür” sözleriyle gelinen noktaya dikkat çekmiştir. Yerel yönetimlerde Tepebaşı başta olmak üzere CHP tarafından yönetilen belediyelerin en büyük sorunu, CHP'li bir belediye tarafından yönetilmesidir. Aynı belediyelerin, kendi yönetimlerindeki Covid durumundan bile habersizken başka belediyelere ait alanlarda devlet tarafından yapılan büyük yatırımlara çamur atmaktan geri kalmadığını yakın zamanda gözlerimizle gördük. Bunun da ötesinde “Vitrin Belediyeciliği” usulünde devam eden bir anlayış hâkim. Avrupa birliği hibeleri, Kültür turlarıyla insanlar oyalanırken, hizmet ve projeler noktasında konumu planlanmamış atıl parklar ve spor alanlarıyla gözümüz boyanmaya çalışılmaktadır.

"Eskişehir’i MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız"

Allah’ın izniyle önümüzdeki yerel seçimlerde hemşerilerimizi bu anlayıştan kurtararak, yerel hizmetlerin zamanında, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde sunulduğu, çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunduğu, her türlü afete hazırlıklı, yeterli yeşil, sosyal ve spor donatılarının sağlandığı, yoksul ve dezavantajlı kesimlerin gözetildiği MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıyla tanıştırmak adına, canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

"Koordineli bir çalışma var"

Pandemi sürecinin şehrimizde iyi yönetildiğini düşünüyor musunuz?

Yetkili bürokrasinin koordineli çalıştığı kanısındayım. Pandemi döneminde özellikle sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok özverili çalışıyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun. Şehrimizde yoğun bakımlar yüzde 70 doluluk oranında hizmet vermekte. Hastanelerimiz yeterli, kolluk kuvvetleri yerinde kontroller yapıyorlar. Vatandaşlarımızın özellikle aile bağları kuvvetli olması nedeni ile toplu olarak gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerini bu dönemde yapmamalarını, maske, mesafe kurallarına mutlak uymalarını, mümkün olduğu sürece dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum.

"Genel seçimler 2023 yılında yapılacak"

Zaman zaman erken seçim söylemleri oluyor, sizce erken seçim olmalı mı?

Genel seçimler 2023 yılında yapılacaktır. Cumhur ittifakı olarak erken seçime karşıyız, seçimlerin zamanında yapılması gerekir. Erken seçim ülkemizi kaosa sürükler, pandemi döneminde, özellikle ekonomik anlamda kötü yönde etkiler. Yurdumuza gelecek olan yatırımcı ve turistleri olumsuz yönde etkiler düşüncesindeyiz.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Pandemi döneminde etkilenen tüm vatandaşlarımıza kuvvet, ölenlere Allahtan rahmet, hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza, kolluk kuvvetlerimize ve kıymetli öğretmenlerimizle birlikte tüm kamu çalışanları ve esnafımıza da çok teşekkür ediyorum. Bir an önce COVİD-19 salgınından kurtulduğumuz, sağlıklı günlerin bir an önce gelmesini diliyor, bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. İstiklal için dirlik, İstikbal için birlik çağrısını yaparak Tepebaşı sakinlerimizi partimize davet ediyor, 2021 yılının içemize, şehrimize, ülkemize, turan coğrafyası, İslam Alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.