2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri; Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımı ile vilayet meydanında çelenk sunma töreniyle başladı. Tören, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden öğretmenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

"Okullarda eksik yok"

Eskişehir genelinde 425 okulda 137 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyleyen Cırıt "Okullarımızda temizlik malzemesi, hijyen ve maske anlamında herhangi bir malzeme ihtiyacımız yoktur. Bakanlığımız tüm bu ihtiyaçlarımızı fazlasıyla karşılamıştır. Salgın süreci çerçevesinde Bakanlığımızın hazırladığı algoritmaya uyarak okullardaki tedbirlerimizi maksimum düzeyde uyguluyoruz” dedi. 

Müdür Cırıt'tan kritik çağrı 

Herkesi aşı olmaya davet eden Cırıt, "Pandemi sürecinin tam manasıyla bitmesi, sevdiklerimizi korumamız, sanayinin en üst düzeyde çalışması, bakkal Mehmet amcanın dükkanı kapatmaması, lokantacı Ahmet abinin çalışanlarını işten çıkarmaması, evlatlarımızın okullarına güvenle gidip gelmesi, büyüklerimizin ziyaretine gidebilmemiz için lütfen aşı olalım. Aşı bu hastalığın yayılmasını ve hastalanırsak hastalığın daha hafif geçmesini sağlar. PCR testimizi muhakkak yaptırmamız, aşı olmayan arkadaşlarımızın en önemli ödevidir. Hem kendisi, hem ailesi hem de öğrencileri için bu şarttır. Hasta olmadığınızı zannederken hastaysanız eğer, bu hastalığı tüm sınıfa, ailenize, çevrenize bulaştırma hakkınız yok" dedi.