Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimle devam eden 2020-2021 eğitim öğretim yılında, kademeli olarak 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren yüzyüze eğitime geçilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar ile okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül tarihleri arası uyum programına ayrılacak. Uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda ‘1 gün yüz yüze eğitim’ şeklinde gerçekleştirilecek. İhtiyaç duyulması halinde sınıflardaki öğrenciler, okulun fiziki şartları da dikkate alınarak sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde bölünerek yüz yüze eğitim yapacak.

Yüzyüze eğitime sayılı günler kala Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İlköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada velilere önemli uyarılarda bulundu. 

Cırıt, "Sosyal hayatınızda yapacağınız kısıtlamalar çocuklarımızın tüm kademelerde erken vakitte okullara başlamasını sağlayacaktır. Sosyal hayatınızda artık toplu törenler ve kalabalık yerlerden kaçınmanız gerekmektedir. Sizlerden hayatınızda bu kısıtlamaları uygularken, çocuklarımızın eğitim ve öğretimi düşünerek hareket etmenizi istiyoruz. Günlük yaşamımızın şartı haline gelen sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Bir süre daha komşuluk ve akrabalık ilişkilerinizi uzaktan sürdürerek çocuklarımızın sağlığını düşünmenizi istiyoruz. Alacağınız her tedbir, sadece eğitim ve öğretimi değil, devletin bütün kurumlarını rahatlatacaktır. Eğitim ve öğretimde boşa geçen her zaman, çocuklarımızın ileriki yaşamlarında sıkıntıya yol açacaktır. Kurallara uyalım, eğitim ve öğretimi aksatmayalım" dedi.

Cırıt, öğretmen ve yöneticilere de seslenerek "Bakanlıklarımızın tüm kurumlarıyla iş birliği ile her türlü zorluğun, musibetin üstesinden geleceğimize inanıyorum ve pandemi günlerinin başından bu zamana kadar gerek okullarımızın pandemiyle okulda yüz yüze eğitim için hazırlanmasında gerekse pandemiyle mücadelenin her alanında görev alan tüm öğretmen ve yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Cırıt, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı;

"Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bulunan, fedakârca görevini ifa ederken Şehitlik makamıyla şereflenen, Gazilik unvanıyla onurlanan eğitim camiamızın Aziz Neferlerini saygı ve şükranla yâd ediyor, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimize ve elbette sevgili öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum"