Program Şehit Neşet Gök'ün özgeçmişinin okunması, şehit ailesine Kur'an-ı Kerim ve futbolcuların imzaladıkları, şehidin taraftarı olduğu Eskişehirspor forması takdim edilmesiyle başladı.

Kütüphanenin açılış programına Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz; "Açılan kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulunarak "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kütüphanenin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Seyyidi Şüheda Şehit Kütüphanesi Eskişehir Proje Koordinatörü Özge Yaren Çilingir ise tamamlanan proje ile ilgili olarak "Türkiye genelindeki illerde gönüllü yüreklerin başlattığı ve hem ihtiyaçların karşılanmasını hem de şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasını amaç edinen Şehit Kütüphaneleri ailesi, bugün açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphaneyle ülkemize bir hizmet daha sunmuştur" diye konuştu.