Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman 2020 yılı içerisinde hazırlanan 2020 faaliyet raporu ile beraber ülkemizde meydana gelme ihtimalleri bulunan yoksullaşmanın biraz da olsa önüne geçmek, derinleşen ekonomik bunalımların ardından bir kere daha verilen destekler dikkatleri çekti. Gelen verilere bakılacak olduğu zaman ekonomik krizin altında kalarak ezilmekte olan 6 milyon 630 bin 682 hane için bu yardımlar ulaştırıldı. 2020 yıllı içerisinde verilen sosyal yardımlar ile beraber hane sayısı incelemesi yapılacak olduğu zaman 2019 yılına oran ile tam yüzde 101 oranında artış gösterdi.

Bakanlık tarafından açıklanmış olan verilere bakılacak olduğu zaman 2020 yıl içerisinde 69 milyar TL değerinde olan sosyal yardım harcamaları yapılmış oldu. Sosyal yardımlar ile beraber GSYHİ içlerinde yer alan paylar da yüzde 1,42 olarak açıklandı. 

2020 yılı…

2020 yılı içerisinde toplam olan 6 milyon 630 bin 682 hane için bu zorlu günlerde destekler verildi. Bu destekler tam olarak 2 milyon 450 bin 80 hane içerisinde düzenli yardımlar ile verildi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen verilere bakılacak olduğu zaman geçici bir şekilde verilen yardımlardan faydalanmak için de nakdi olarak verilen yardımların yüzdeleri yüzde 96'ya kadar artış gösterdi. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen sosyal yardım türlerine bakılacak olduğu zaman bunların detaylarına da yer verildi. Gıda yardımı kapsamında en çok yardımlar yapılırken 2020 yılında tam olarak olan 6 milyon 630 bin 682 hane için destek verilmiş oldu. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına aktarılan kaynakların da ortalama olarak 352,8 milyon TL değerine kadar artması dikkatleri çekti. Oturmaya imkan olmayacak kadar eski bağımsız ve sağlıksız olan evler içerisinde yaşamak zorunda kalan vatandaşlar için de yine aynı yıl içerisinde hem bakım hem de eşya alımları için tam olarak 88 milyon değerinde yardımlar da verildi. 23 bin 498 hane bu yardımlardan aralıksız yardım almaya hak kazandı.