Eskişehir'de okulların açılmasına sayılı günler kala okul servislerine gelecek zam konuşulmaya devam ediyor. Son olarak Servisçiler Odası zam talebini iletmişti.

"Zam talebi UKOME’de görüşüldü"

Servisçiler Odası Başkanı Yüceer, zam talepleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Büyükşehir Belediyemize bir zam talebimiz oldu. UKOME’de zam talebimiz görüşüldü. Bir hafta sonra bize haber vereceklerini söylediler. Zam talebimiz yüzde 20 oranında oldu. Servisçilerimiz okula hazır. Bir buçuk senedir pandemiden dolayı servisçilerimiz servis yapamadı biliyorsunuz. Dolayısıyla servisçilerimiz de çocuklarımız gibi servislerin açılmasını bekliyor. Eskişehir’de 750 adet okul servisi yapan esnafımız var. Bunların yüzde 80’i bir buçuk senedir mağdur. Bir buçuk senedir çalışamadılar. Kalan yüzde 20’lik kısmı fabrikaya yöneldi. Fabrika servisi yapıyorlar şu anda" diye konuştu.  

"Zam oranını giderlerimize göre belirledik"

Zam oranları ile ilgili de konuşan Yüceer, “Geçen sene 0,3 kilometre rehber personelle beraber yaklaşık 250 liraya geliyordu bu sene istediğimiz zam yüzde 20 ve yaklaşık 0,3 kilometresi ortalama 300 lira olur. Bizim servisçi olarak giderlerimiz çok fazla. Bir buçuk senedir mağdur olan bir esnaf var ve bir buçuk senedir yakıta, sigortaya, kasgoya  gelen zamlar var. Bu zamları baz alarak biz yüzde 20’lik zam istedik. Bu nedenle velilerin bu zam oranımıza bir tepkisi olacağını zannetmiyorum” dedi. 

"Borcu borçla kapayan esnafımız bir kapanmayı daha kaldıramaz"

Yüceer, bir kapanmayı daha kaldıramayacaklarını ifade ederek, “Araçların kapasitesi ile ilgili olarak ise şuan gözüken tam kapasite hizmet vereceğiz. Yani 19’luk bir aracınız varsa 19 tane öğrenci alabileceğiz. Kapasite ile ilgili şu ana kadar bize ulaşan net bir bilgi yok. Yüzde 50 kapasite ile çalışacaksınız derlerse ki oldu, fabrikalarda bunu yaşadık. Biz servisçilerin yüzde 50 kapasite ile çalışması mümkün değil. Bizim giderlerimiz çok olduğu için yüzde 50 kapasite ile çalışmamız mümkün değil. Bir daha kapanma olursa bu bizi iflasa sürükler. Bir daha kapanmayı asla istemiyoruz. Çünkü bir buçuk yıldır mağdur olan bir esnaf var. Bir buçuk yıldır borcu borçla ödeyen bir esnafımız var” şeklinde konuştu.