71 Evler'de pazar tartışmaları büyüyor.Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında 71 Evler Mahallesi'nde bulunan kapalı pazar yeri alanı olarak ayrılan bölgenin geçici olarak açık pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin karar oybirliği ile kabul edilmişti. Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek ise, gerekli tedbirler alınmadan kurulan sokak pazarlarına karşı olduklarını ifade etti.

"Oldu bittiye getirmek istiyor"

Çiçek, pazarın kurulmasına ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini ifade ederek "Odunpazarı Belediye Başkanı bayram öncesi esnaflarımızı karşı karşıya getirmek istemektedir. 12 Temmuz 2012 Tarihli pazar yerleri hakkında yönetmeliğe aykırı olması nedeni ile pazarın kurulmasına hukuksal olarak itiraz edilmiş olup mahkeme süreci devam etmektedir. Mahkeme sürecinin sonuçlanması beklenmemiştir.Sayın Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt'un bayram öncesi 71 Evler Mahalle pazarının kurulmasını oldu bittiye getirmek istemektedir" dedi.

"Pazar yerleri hiyenik ve modern olmalı"

Çiçek, "Bizler daha öncesinde olduğu gibi şimdide sokak pazarının kurulmasına karşıyız. Sabit ve kapalı pazarların kurulmasına hiçbir zaman karşı olmadık. Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik” de sokak pazarlarının kapalı pazarlara dönüştürülerek aynı zamanda hijyenik ve modern pazar yerlerine çevrilerek, halkımızın rahat alış-veriş yapmalarının sağlanması amaçlanmıştır. Tabi bu tarihten sonra da sokak pazarı kurulması kendiliğinden tasfiye olmuş olmaktadır" diye konuştu.