Valilikten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Çakacak, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan, İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş, sanayiciler, iş adamları ve müteşebbisler katıldı.

Çakacak, toplantıda yaptığı konuşmada, 21 Ocak'taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, bunun üzerine "İstihdam Seferberliği 2019" kampanyasının başlatıldığı kaydetti.

Eskişehir'in daha önceki seferberlikte görevini yerine getirdiğini anımsatan Çakacak, "Bu kampanyaya da Eskişehir kendisine yakışan bir şekilde gereken desteği yeniden verecektir. Odalarımızın hepsi iş arayanları ve işverenleri kampanya hakkında yoğun bir şekilde bilgilendiriyorlar. Burası Eskişehir burada iş var. Eskişehirli tüm iş insanlarının bu kampanyadan haberdar olması için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

ETO Başkanı Güler ise istihdam seferberliği kapsamında kişi başına 20 bin liraya kadar destek verildiğini belirterek, Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesi için istihdamın artmasının önemli olduğunu vurguladı.

ESO Başkanı Kesikbaş, teşvik ve desteklerin olağanüstü dönemden geçen Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, ihracatın gelişmesi için istihdamın da çok önemli olduğuna değindi.

ETB Başkanı Ömer Zeydan ise Eskişehir'de her ay en çok ilave istihdam sağlayan üyelerini kutlayacaklarını bildirdi. 

Zeydan şöyle konuştu: İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde. Ben size bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim. Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. İki bin 21 TL ücret ve bin 113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3 bin 134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık bin 113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık bin 113 TL olan prim ve vergi teşviki 2 bin 712 TL olarak verilecek. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor.