"Seçim bitti, peşi sıra 12 litre Kalabak suyumuza yine zam geldi. ESKİ ekonomik şartları öne sürerek 3,5 lira olan suyumuzu 5 liraya çıkarma gerekçelerini sayacaktır" diyen Erdem ESKİ'nin doğru yönetilmediğini ileri sürdü.

Erdem açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Ülkemiz ekonomik olarak sıkıntı bir süreçten geçmektedir. Lakin bir yıllık süreçte asgari ücrete yüzde 25, Dolar yüzde 21, Euro yüzde 18, motorin yakıt yüzde 13, enflasyon yıllık Mayıs 2019 itibariyle yüzde 19,91 oranlarda artış göstermiştir. 2 Temmuz itibariyle Kalabak suyuna uygulanacak zam oranı yüzde 43'tür. Bu zam oranı kabul edilemezdir.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen, 2017 yılında Aşağıılıca barajındaki suyu musluklardan kalabak suyu kalitesine yakın akıtmak istediğini, lakin il meclisindeki muhalif çoğunluğun engellemesi sonucu yapamadığını söylemişti.

Kıymetli hocam, il meclis çoğunluğu şu an sizin istediğiniz sayıdadır. Musluklardan içilebilir kalitede suyu akıtmak için muhalif bir engel kalmamıştır. Siz bu projeyi gündeme getirin MHP Eskişehir olarak bizde size destek olalım. 

ESKİ doğru yönetilmiyor. İşi ehli, hesabını bilen doğru kişilerle yönetilmesi gerektiğini söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz.

Son olarak, Kalabak suyuna yapılan son zammın kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguluyor, zammın ivedi olarak geri alınması ya da makul seviyelerde olması gerektiğini söylüyoruz"