Seyhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bilindiği üzere ekonomimizdeki üçüncü çeyrek verileri TÜİK tarafından tamamlanmıştır. Eskişehir’de 2017 yılı Eylül ayına  göre 2018 yılı Eylül ayında ihracatın yüzde 30,8 artması ve ithalatın yüzde 6,8 azalması tabloyu güzel göstermektedir. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre alınan bu oranların mali tabolya yansıması ise 2018 yılı Eylül ayı ihracatı 92 milyon 401 bin dolar, 2018 yılı Eylül ayı ithalatı ise 69 milyon 315bin dolardır. 

Bu verilerden anlaşılıyorki Eskişehir sanayisi yerli ve milli ürünlere yönelmiş, katma değer sağlamış, üretmekten korkmamış ve ihracat oranını arttırmıştır. Üreten ekonomi modeline örnek teşkil edecek verileri önümüze koymuştur.

Yalnız TÜİK, Eskişehir verilerine göre 2018 yılı ilk 9 ayında ihracatın ithalata göre “sadece” yüzde 13,8 oranında yüksek olduğunu görüyoruz.

Ülkenin bu ekonomik şartlarında şirketler en az yüzde 30 oranında ihracat yapmalıdır. Yapamıyorsa malın yurt dışına satışında profesyonel destek almaktan çekinmemelidir. Bu konuda meslek odalarımızın gerekli bilgi ve donanıma sahip olduğunu biliyoruz. Müteşebbisler bağlı bulundukları meslek odalarından mutlaka fayda sağlamaya çalışmalıdır. 

Eskişehir Organize Sanayimizde dev şirketlerin; büyük, orta ve küçük yan sanayileri bulunmaktadır. Yan sanayiler üretimlerinde satış riskini mutlaka dağıtmalıdır. Tek müşteri mantığından uzak, kendi iş sahalarında yeni müşteriler de bulmalı ve üretimini arttırmalıdır. 

Unutulmamalıdır ki üretimin artması istihdamı da arttıracaktır.