Toplantıda Eskişehir sanayisi ve gelişimi hakkında konuşan Vali Çakacak, “Devletimize, bizlere düşen kamu olarak sanayicilerimizin yanında olmak, onların kamu ile olan ilişkilerinde yol açıcı olmaktır. Eskişehir hep burada kalmayacak öyle ki bir adet OSB Eskişehir’e yetmez. Eskişehir önümüzdeki dönemlerde Raylı Sistemler ve Havacılık konusunda adından sıkça söz ettirecek. Her ne kadar OSB’ler özel de olsa bizleri de ilgilendiriyor. Sanayicilerimiz hayrına, ülke hayrına olacak her konuda sanayicilerimizin daima yanındayız.” dedi.

Öncü adımlar: Küresel ekonomi ve sanayi konularının Türkiye ve Eskişehir genelinde değerlendirildiği toplantıda konuşan Kesikbaş, “Küresel dünyada yaşanan süreçler içerisinde ülkemizin ekonomik ve sanayi dinamiklerini korumak adına önceliğimiz teknolojiye, AR-GE’ye, tasarım ve inovasyona dayanıyor. Burada ise dikkat çeken konuların başında , “Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı içerisinde yer alan “Yeni nesil Serbest Bölgelerin kurulması ve mevcut Serbest Bölgelerin katma değerli yatırım ve ihracata yönlendirilmesi” kısmı ile Yeni Ekonomik Program’da yer bulan Yüksek teknoloji endüstri üretim bölgelerinin oluşturulmasıdır.” dedi.

Büyükerşen ne demişti?: Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş'ın, ''Eskişehir'e iki tane daha sanayi bölgesi daha yapmayı planlıyoruz'' açıklamasına tepki gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Bir şehrin etrafı sanayi bölgeleriyle çevrilmez. Gelişmek isteyen şehirlerde sanayi bölgesi bir tanedir" demişti.