Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi kapsamında Eskişehir yargı teşkilatında önemli görev değişiklikleri gerçekleşti. Kararnameye göre Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı.

Muhsin Yazıcıoğlu dosyası yeniden soruşturulacak
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası yeniden soruşturulacak
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ferhat Deniz getirildi. Yapılan atama ile birlikte Eskişehir adliyesinde yeni dönemin başlayacağı değerlendiriliyor.

HSK'nın yayımladığı kararname kapsamında Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin Çolak, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanırken, Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ali Soylu da Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevlendirildi.