13 lisede öğrenim gören 600 öğrencinin sahnelediği oyunların yarıştığı 10. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği görkemli bir ödül töreni ile final yaptı. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde bu yıl usta sanatçı Kemal Sunal anısına düzenlenen ödül törenine, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen,   İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayben Çimen, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer, usta tiyatrocular Zihni Göktay, Ayşe Kökçü, Devrim Özder Akın ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu bu yıl 3 bini aşkın seyirciye ulaşan Tiyatro Şenliği’nin ödül gecesiyle taçlandırıldığını söyleyerek, şenliğe katılan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu vurguladı. Kapanoğlu ” Bu yıl şenliğimizi değerli sanatçımız Kemal Sunal anısına düzenledik. Sanatsever hemşehrilerimizin tiyatro sanatına olan ilgisi hem bizleri hem de gençlerimizi de oldukça teşvik ediyor. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bizlere bu imkânları sağlayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce başta Olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Şehir Tiyatrolarımıza, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine, gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”dedi

Öğrencilerle birlikte “Lüküs Hayat”ı söyledi

Ödül vermek için sahneye usta tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, öğrencilerle birlikte 'Lüküs Hayat' müzikalinin aynı adı taşıyan şarkısını söyledi. İnsana insanı, insanla anlatan mesleği yapmaktan gurur duyduğunu anlatan Göktay, " Tiyatro hep olsun. 81 ilimizde her gece bir perde açılsın. Güzeldir, iyidir, faydalıdır. Eğlenceli ve faydalıyı bir arada sunmak lazım. Tiyatro hayatın bir aynasıdır, biz onu yansıtmaya çalışıyoruz. Bol tiyatrolu, özgür tiyatrolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

'Gençleri görünce çok mutlu oldum'

Tiyatro şenliğine yoğun ilgi gösteren gençleri gördüğünde çok mutlu olduğunu söyleyen Ayşe Kökçü ise "Türkiye'nin geleceği adına sanatla, sporla, kültürle uğraşan gençler Türkiye'nin geleceği zaten. Burada çok güzel bir atmosfer var, çok duygulandım. Hatta buraya yerleşmeyi bile düşünüyorum” dedi. ‘Sahne tozunu yutmak çok farklı ve özel bir durumdur’ diyen Devrim Özder Akın ise gençlere tiyatroyu bırakmamalarını söyledi.

Uluslararası gün Eskişehir’de açılışla kutlandı Uluslararası gün Eskişehir’de açılışla kutlandı

Törende aralarında Kemal Sunal Özel Ödülünün de yer aldığı 15 farklı kategoride öğrencilere ödüller verildi.

Gecede verilen ödüller şöyle:

Eskişehir Kent Konseyi Özel Ödülü – Karanlıkta Komedi – Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Ödülü – Kanaviçe – Mehmetçik Anadolu Lisesi

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Özel Ödülü – İlimnur Öztürk – 19 Mayıs Anadolu Lisesi

En İyi Işık Tasarımı Ödülü – Daha Güçlü Olan - Özel Şehir Okulları

En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü- Cimri – Toki Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi

En İyi Dekor Tasarımı Ödülü- Yumurta Kabuğu – Kenan Yalçın Anadolu Lisesi

Özgün Oyun Ödülü – Yazık Oldu – Fatih Fen Lisesi

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü – Hükmücan Kızıldağ – 19 Mayıs Anadolu Lisesi

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü –Laşin Ertok – Fatih Fen Lisesi

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü –Ayşenaz Çeliker – 19 Mayıs Anadolu Lisesi

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – Uğur Arslan – 19 Mayıs Anadolu Lisesi

En İyi Yönetmen Ödülü - Özkan Acar – Fatih Fen Lisesi

Jüri Özel Ödülü – Berkay Vural – Özel Gelişim Koleji

Jüri Özel Ödülü – Görülen Geçmiş Zamanın Hikâyesi – Özel Birey Okulları

Kemal Sunal Özel Ödülü – Deliler Bayramı – Atatürk Lisesi

En İyi Oyun Ödülü – Ramazan ile Cülide – 19 Mayıs Anadolu Lisesi