Sendika üyeleri klinikler önünde bir araya gelerek yaşanan duruma tepki gösterdi. ESOGÜ Rektörlüğü, hastane Başhekimi ile diğer idarecilere seslenen Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Recep Öztürk, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçilerinin yemekhanede çıkan yemekler hakkındaki yoğun şikâyeti üzerine bu açıklamayı yapmak elzem olmuştur. Yaratılmışların en hayırlısı olan insana 24 saat boyunca emek ve hizmet veren, salgın hastalıklarda, savaşlarda ve doğal afetlerde en ön saflarda mücadele veren sağlık emekçileri ne yazık ki yemekhanede çıkan yetersiz yemeklerden dolayı hem aç kalıyorlar hem de kendi sağlıklarını koruyamıyorlar” diye konuştu. 

Eskişehir’e yeni hastane yatırımı Eskişehir’e yeni hastane yatırımı

“Yemeklerde kıl, kurt, böcek gibi haşereler çıkıyor”

Öztürk şöyle devam etti;

“Fedakâr emekçilerimize reva görülen yemeklerin miktar olarak az besin niteliği ve çeşitliliği açısından yeterli değildir. Yemeklerin içinde kıl, kurt, böcek gibi haşereler çıkarak hijyene dikkat edilmediği de fotoğraflarla defalarca ispatlanmıştır. Yemek yapımında kullanılan malzemenin hijyenine ve temizliğine de önem verilmediği apaçık ortadadır. Bu durum sağlık çalışanlarının hem sağlığını hem de psikolojisini bozmaktadır. Sağlıklı bir şekilde karnı doymayan bir insandan fedakârca çalışmasını bekleyemeyiz. Ayrıca yemekhanede haftalık çıkan yemek listesinin o gün verilen yemek ile uyuşmadığı da tespit edilmiştir”

“Yaşanan sorunu defalarca ilettik”

Recep Öztürk yaşanan tüm olayları Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Eskişehir Şube yöneticileri, iş yeri temsilcileri olarak defalarca sözlü olarak Baş Müdür ve diğer yetkili birimlerle ilettiklerini belirterek “Yapılan görüşmelerde Ekim ayı itibariyle yemek sisteminin şirkete devredileceği yemekhanede tadilat başlatılacağı tarafımıza aktarılmıştır. Kasım ayının ortasına geldiğimiz halde var olan düzende hiçbir değişim söz konusu değildir. Yaşanan bu vahim durumun düzeltilmesi için başta Rektörlüğümüze, hastane Başhekimimize ve Baş Müdürümüze buradan sesleniyoruz. Lütfen bu fedakâr ve cefakâr sağlık emekçilerinin en tabii insani hakkı olan yemeklerini ağız tadıyla yemeleri için gerekli adımları atılmasını diliyoruz. Biz "Sağlık Emekçileri" olarak işimizi seviyor hastalarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz ancak artık maruz kaldığımız bu kötü çıkan yemeklere tahammülümüz kalmadı” şeklinde konuştu. 

“Sorunun çözümünü istiyoruz”

Öztürk son olarak, “Bu itibarla içerisinde etli ana yemeğinde bulunduğu en az dört çeşit doyurucu yemek yiyip masadan kalkmak istiyoruz. Yemekler arasındaki uyumun ve besin dengesinin sağlık hizmeti gibi önemli ve dikkat gerektiren bir kuruma uygun hale getirilmesini istiyoruz. Basın açıklaması yapacağımız kurumda gündeme geldiğinde yapılan değişimlerin titizliğin geçici çözüm olarak değil süreklilik arz eden çözümlere ulaşmasını istiyoruz. Hastane Yönetimini, endişelerimizi gidermeye ve çalışma koşullarımızı iyileştirmek için harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.