Olay, saat 10.04'te Tepebaşı ilçesi Aşağı Söğütönü Mahallesi 1528. Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sınav saatini kaçırarak okula geç kalan ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, kapıların kapanmasıyla birlikte büyük bir panik ve öfke yaşadı. Bu esnada sınav heyecanını ve geç kalan adayları görüntülemek için bölgede görev yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirini fark eden şahıs, bir anda çılgına döndü.
Kendi gecikmesinin faturasını basın mensubuna kesmeye çalışan öfkeli şahıs, çekim yapılmasına tepki göstererek muhabirin üzerine yürüdü. Görevini yapmaya çalışan gazeteciye fiziki saldırıda bulunan şahıs, hızını alamayarak ağza alınmayacak hakaretler savurdu. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında yaşanan çirkin saldırı ve hakaret anları ise saniye saniye kaydedildi.
Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, işlemleri kapsamında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Görevini yapan basın mensubuna saldıran şahsın, polis eşliğinde hastaneye kaldırıldığı esnada hiçbir şey olmamış gibi kameralara bakarak gülmesi dikkat çekti.
ESKİŞEHİR GAZETECİLER CEMİYETİ GAZETECİYE SALDIRIYI KINADI
Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, İhlas Haber Ajansı Eskişehir Muhabiri Yüksel Gazi Yumlu’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.
Karaca, bugün saat 10.04 sıralarında Tepebaşı ilçesi Aşağı Söğütönü’nde meydana gelen olayda M.Ç.Y. adlı kişinin KPSS sınavına girmek isterken geç kaldığını ve kapıların kapanması sonrası kendisini görüntülemek isteyen İHA muhabiri Yüksel Gazi Yumlu’ya hakaret ederek fiziki saldırıda bulunduğunu belirtti. Polis ekipleri tarafından yakalanan kişinin daha sonra tutuklandığı öğrenildi.
Başkan Karaca, “Gazetecilere yönelik şiddet asla kabul edilemez ve hiçbir şekilde affedilemez. Görev başındaki gazeteciye saldırı, yalnızca şahsına değil, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına da yapılmış demektir” dedi.




