AK Partili Gürhan Albayrak’tan ikinci millet bahçesi açıklaması AK Partili Gürhan Albayrak’tan ikinci millet bahçesi açıklaması

Eskişehir'in Çukurhisar Mahallesi'nde, evlerinin önündeki yolun kamulaştırılmaması sebebiyle doğalgazdan faydalanamayan 7 hane, yaşadıkları mağduriyete çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Mahallede bulunan 26'ncı sokağın sakinleri, doğalgaz ve altyapıyla ilgili sorunlarla uzun yıllardır mücadele ediyor. Evlerinin hemen önünde yer alan caddenin kamulaştırılmamış olmasının, doğalgaz ve altyapı kanalizasyon hattının geçişine engel olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak durumlarını gündeme taşıdılar. Kamulaştırılmayan yol, belediye otobüsleri tarafından kullanılıyor olsa da resmi prosedürler nedeniyle doğalgaz hattının geçişi mümkün olmuyor.

Sorunlarıyla baş başa olan vatandaşlar, durumlarını "perişanlık" olarak nitelendiriyor. Çukurhisar Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin hane olmasına rağmen, doğalgaz hizmeti almayan sadece 7 hane olması, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Yıllar önce geleceğini umdukları doğalgaz için evlerinde kalorifer sistemlerini bile kurmuş olan vatandaşlar, hala soba kullanmaya devam ediyorlar. Yetkililere seslenerek, durumlarına çözüm bulmalarını ve mağduriyetlerini gidermelerini talep ediyorlar.

“Sözlerini yerine getirmediler”

Mahalleye doğalgaz geleceğini duyduğunda kalorifer sistemi yaptırdığını fakat kullanamadığını belirten Mustafa Altun, “Burada sorunlarımız var. Belediye otobüslerinin geçmiş olduğu yolda bizim doğalgaz hakkımızı vermiyorlar. Bizim günahımız ne? Başkanımız Ahmet Ataç bize ilgileneceğini söylemişti, söz vermişti. 5 ay oldu, halen karınca boyu kadar bir yol yürümediler. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Burada doğalgaz alamadığımız 7 hane var. Ama bütün köy aldı. Ben petek döşeteli 10 sene oldu. Gidin bakın, petekler neredeyse çürüyecek. Bizim suçumuz ne? Biz bu belediyeye ait değil miyiz? Bizi niye üvey evlat yapmak istiyorlar? Biz de hizmetten yararlanalım. Belediyenin kendi aracı kamulaştırma zamanında bizim vatandaşın kendi arazisinde rayiç bedeli ödenmediği halde buradan geçiyor. Mahkeme kararıyla yolu kapatın denildi. Biz de kapatmak istemiyoruz. Belediye, paralarınızı alın, mahkemeye verin dedi. Biz para istemiyoruz. Sadece yolumuzun açılmasını ve bu mağduriyetimizi giderilmesini istiyoruz. Çok bir şey istemiyoruz. Kendileri geldiklerinde istediklerini istiyorlar. Elimizden geleni yapıyoruz. Ama ne hikmetse bizim istediklerimizi yerine getirmiyorlar. Burada koskoca bin hanelik yerde 5 kişiyi mağdur ediyorlar. Aslında her şeyimiz var ama doğalgazımız ve altyapımızı gelmedi. Kazıyorlardı, ileride bıraktılar” dedi.

“Tepebaşı Belediyesi hiçbir şeye yardımcı olmuyor”

Evlerinin önündeki yolun kamulaştırılmamasından dolayı altyapı ve doğalgaz sorunu yaşadıklarını belirten Serkan Tura, “Birinci sıkıntımız, yeraltı altyapımız ve doğalgazımızın olmaması. Bu yol 30 seneden beri kullanılıyor, gösteriliyor. Elektriğimiz ve suyumuz var, vergimizi veriyoruz. Sokak ismimiz belli, 26’ıncı sokak olarak gözüküyor. Lakin doğalgaz ve diğerlerine geldiğinde Tepebaşı Belediyesi hiçbir şeye yardımcı olmuyor. Kapıların çaldığımızda tamam yardımcı olacağız diyorlar ve geri dönüyorlar. Yardım bekliyoruz, ilgililerden destek istiyoruz” diye konuştu.

“Bir tüp kaç para olmuş, yazık değil mi bize?”

Isınmak için soba yaktıklarını ve zorlandıklarını belirterek yaşadıkları mahrumiyete isyan eden Sultan Kanat ise şu ifadeleri kullandı:

“Bizim de bir doğal gaza, tertemiz oturmaya hakkımız yok mu? Alt yapı yakınımıza kadar geldi, orada kaldı. Biz niye mahrum oluyoruz? İşlerimize zorluk çıkarıyor. Ben sabah altıda yedide hayvanla birlikte soba yakmaya geliyorum. Bizim de yaşamaya hakkımız var, biz de insanız. Böyle zor olmaz mı? Isınması dert. Onun külüyle, kömürüyle uğraşmak kolay mı? Bir tüp kaç para olmuş, yazık değil mi bize? Kaç senedir böyle perişanlık çekiyoruz. Herkes aldı, biz böyle mağduruz.”