Erdoğan Tekgöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Eskişehir Ticaret Odası’nın 7 Nisan 2018’de yapılan organ seçimlerinin sonuçları belli olmuştur. 

Buna göre oy kullanma hakkı bulunan 10 bin 544 üyeden 7 bin 689’u sandık başına gitmiştir. 

“Değişim Seninle Başlar” ekibimiz, kullanılan 7 bin 689 oydan 3 bin 7’sini, yani yaklaşık yüzde 40’ını alarak, çok ciddi bir kesimin değişim isteğini sandığa yansıtmayı başarmıştır. Ama maalesef sandıkların önemli bir kısmında çok ufak oy farklarıyla komiteler kaybedilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulan tablolarda açıkça görülebileceği gibi almış olduğumuz 6 komite yani (15 meclis üyeliği) sayısına ilave 199 oy daha alsaydık 46 meclis üyeliğine ulaşacak ve seçimi kazanmış olacaktık. Bunu yaklaşık 100 oyun yer değiştirmesi olarak da değerlendirebiliriz. 

Yani seçimi 8 bine yakın seçmenin oy kullandığı bir seçimde 199 veya 100 oyla kaybetmiş bulunuyoruz. 

Bunda günlerce yürütülen haksız algı operasyonlarının, seçim günü yetki belgesi konusunda yaratılan engelleme, provokasyon ve kaosun etkisi de çok büyük olmuştur. 

Değişim Seninle Başlar Ekibi olarak yola çıkarken tek amacımız Eskişehirimizin ticaretini geleceğe daha vizyoner bir yönetim anlayışı ve doğru hamlelerle taşımaktı. Nitekim kampanya süresince gece gündüz devam eden çalışmalarımızda da hep bu gaye doğrultusunda hareket ettik.

Fakat şahsım ve ekibim kampanya boyunca bu hedeflerin dışında gösterilmeye çalışılmıştır. Bütün bunlara karşın kendinin ve kentinin yarınlarını, geleceğini düşünen 3 bin üyemiz, yüzde 40 gibi ciddi oy oranıyla arkamızda durmuştur. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. 

Sonuç itibariyle yüzde 40’lık genel oyun bize verdiği güç ve inançla ben ve arkadaşlarımın ETO Meclisi’nde, Eskişehir esnafı ve tüccarına karşı tüm sorumluluk ve vazifelerimizin hakkını vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizler önümüzdeki dönemde de yapılan her iyi çalışmanın yanında, yanlışların ise karşısında duracağız.

Ve elbette Eskişehir Ticaret Odası’nda değişime duyulan ihtiyacı yine her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz. 

Geçerli Oyların Dağılımı:

  1. Beyaz Liste: % 57,2
  2. Kırmızı Liste: % 39,4
  3. Mavi Liste: % 3,4