Eskişehir’e TÜMSİAD’ın davetlisi olarak geldiklerini ve şehrin sanayisini de yakından tanımaktan mutlu olduklarını ifade eden Sandoviç, “Bosna’da binlerce insan Türkçe öğreniyor. Bu ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli bir etken olacaktır. Ayrıca ülkemizin AB’ye üyelik sürecinde aldığı yol ileriki dönemlerde yeni fırsatlar doğuracaktır” diye konuştu.

Toplantıda konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ise, Balkanlardan gelen göçlerin Eskişehir’e özel bir zenginlik kattığının altını çizdi. Bosna’da özellikle enerji, turizm, eğlence, gıda, bankacılık, tekstil ve inşaat gibi sektörlerin şimdilik orta ölçekte olduğunu ama ciddi bir büyü potansiyeli taşıdığını ifade eden Özaydemir, “Kuracağımız diyalog ve işbirlikleri ile bu alanlarda gelişim sağlayabiliriz. Karşılıklı işbirliklerimizi sürdürmeliyiz” dedi. 

ESO’da geçekleşen görüşmeye Özaydemir ve Sandoviç dışında BİGMEV Başkanı Cenita Kocaman, Genel Sekreter Cenita Özgüner, TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Engiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.