Serginin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı. Çağdaş Sanatlar Galerisi’nin yeni bir sergi ile sanatseverlerin karşısında olduğunu söyleyen Başkan Kurt, sanatın özünün özgürlük olduğunun altını çizdi.  Başkan Kazım Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Herkes istediği gibi düşünecek ve anlayacak. Özgürlüğün sürdürülebilmesi için de demokrasi gerekiyor. Türkiye’de gerçek demokrasiyi yakalayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bir bu sanat galerisinde Eskişehir’deki sanatseverlerin yeni yeni sergiler izleyebilmesi için 15 gün daha mücadele edeceğiz. 31 Mart’ta sonra yeni sergilerle buradaki görevimize devam edeceğiz. Ben Mustafa Horasan’a çok teşekkür ediyorum. Bize, her zaman destek olan Hayri Esmer ve Rıdvan Coşkun’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eskişehirli sanat severlerin de bu galeriyi ayakta tutması için desteğe davet ediyorum.” 

“KENDİNİZİ ÖZGÜR BIRAKIN”: Sergide konuşan bir diğer isim de Sanatçı Mustafa Horasan oldu. Konuşmasına serginin gerçekleşmesine katkı sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ederek başlayan Horasan, “Bu resimlerde ne anlatmak istiyorsunuz diye soruyorlar bana. Bir ressama en son sorulması gereken soru bu. Ben size bir formül vereceğim ve siz rahatlıkla sergiyi gezeceksiniz. Aslında bir formül yok, şimdiye kadar kimse o formülü bulmadı. Bir müzik dinlerken, örneğin Türk Sanat Musikisi ya da Mozart, ne hissediyorsunuz? Bir şey anlamaya mı çalışıyorsunuz yoksa duygularınızla mı bakmaya çalışıyorsunuz? Picasso’nun dediği gibi neden herkes yıldızlı bir geceye bakarak anlam çıkarmıyor da resme gelince illa bir anlam çıkarmaya çalışıyor. Gördüğünüz her şeyi istediğiniz bir şekle büründürmekte serbestsiniz. İstediğiniz duyguyu almakta da serbestsiniz. Kendinizi özgür bırakın, resimlere bakarken kimse sizi yargılamasın. Resme bakarken anlamak diye bir şey yok, sadece hissetmek ve sezmek var. Böyle yaparsanız benim yarattığım bu dünyanın içinde ortak bir şeyler paylaşabiliriz. Dünyada canlı olarak sadece insan yok. Ben bütün canlıların beden ve ruh olarak var olduklarına inanıyorum. Bu nedenle yaratık ve canavar dediğiniz şeyler aslında birer canlı. Bizler de birer canlıyız, bir bitki, solucan gibi. Onun için oradan çok büyük yaratıklar çıkarmayın” dedi.  

OOOOPS İSTEMEDEN YAPILAN BİR KÜÇÜK HATANIN SONUCUNDA VERİLEN TEPKİ: “Oooops”, vurguyla hissettirilen bir duygu hali, karşılığında anlaşılmaktan ziyade bu hale girmeyi salık veren bir durum. “Oooops”, bir nida, istemeden yapılan bir küçük hatanın sonucunda verilen tepki. Serginin adıyla çağrıştırılan ilk his, yerini sergiyi gezdikçe gülümsemenin eşlik ettiği düşünsel bir alana dönüştürecek. Sanatçı sergide, insanoğlunun içine doğduğu, bütününün bir parçası olduğu doğaya yabancılaşması ve içinde yaşaya geldiğimiz beton ormanlarına yapay olarak yerleştirilmiş doğa temsillerinin ruhsuzluğunun da pekiştirdiği rahatsızlığa, yol açtığı özleme haline ve kaybedilmekte olan bütünlüğü hatırlatmaya odaklanıyor. Bu yapay birliktelik ve kopuşa dair kendine özgü bir sorgulama yaparken, insan ve doğa parçalarını morfolojisi karıştırılmış bir halde bütünleyerek yüzeyin taşıyıcılığına bırakıyor. Bunu bir fantazya ya da grotesk bir durumun peşinde olarak değil, yabancılaşma halini geri çevirme ve onları yeniden bir bütün olarak görme isteğinin motivasyonuyla ortaya koyuyor. Sanatçının son dönemde ortaya koyduğu yapıtlarını içeren "OOOOPS! Sergisi, 22 Nisan Pazartesi Gününe kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında Eskişehirli izleyicilerle birlikte olacak.