Ilıcak, Kötü alışkanlıkların kazanılmasında arkadaş seçiminin çok önemli olduğunu, bir öğrencinin ailesinden, öğretmeninden ve spor hocasından gizleyeceği bir arkadaşının olamayacağını belirtti. Sağlıklı bir insan olmamamız için de mutlaka spor yapılması gerektiğini söyleyen Ilıcak, “Rol model olarak kendimize iyi bir sporcu örnek almalıyız. Rol model seçiminde sporcunun başarısına, uyuşturucu ve doping kullanmamış olmasına ve vatanına bağlı olmasına dikkat edilmeli” dedi. 

Ilıcak, konuşmasına şöyle devem etti: “Hayatın içinde engelli insanlar da vardır. Herkesin engelli arkadaşı olmalıdır. Engel, bir kusur, eksiklik ve utanılacak bir durum değildir ve her birey bir engelli adayıdır. Engeli aşmanın önemli bir yolu da spor yapmaktır. İster engelli ister engelsiz olsun her birey mutlaka en az bir spor dalında kendini ifade etmelidir” Ilıcak doping yaptıran sporcular için, “Hem dürüst olmamakta hem de temsil ettikleri ülkeleri de dünya nezdinde haksız yere rezil etmektedirler. ‘Ha Uyuşturucu Ha Doping’ sloganının bu konuyu çok güzel özetliyor” dedi.

Uyuşturucu ilkokul yaşına düştü

Ilıcak, “Türkiye’de uyuşturucu yaşı ilköğretim çağındaki çocuklarımıza kadar musallat oldu. Öğrencilerimize bağımlı olmadan, uyuşmadan sağlıklı ve temiz bir hayatta başarılı olabileceklerini anlatmalıyız” şeklinde konuştu. 

DUMESF’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada da bir ilk olduğunun altını çizen Ilıcak, "Sporun yaşı yoktur, her yaşta spor yapabilirsiniz. Ama önemli olan sporu hayatımızın bir parçası yapmak. İnternet’i bilgilenmek ve faydalarından istifade etmek için kullanmalıyız. Ancak bu sayede bağımlılık yapan maddelerden kurtulabilir ve sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Bunca yıllık deneyimlerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki spor, uyuşturucu ve benzeri maddelerle mücadelede en etkili yoldur” dedi.