Eskişehir'de yeni tip koronavirüs vakalarında artış devam ediyor. Kurban Bayramı sonrası Eskişehir'de pik yapan koronavirüse karşı çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında da önlemler artırıldı. 

Odunpazarı Belediyesi de Covid-19'a karşı önlemleri artıran kurumlar arasında. 

Belediyeden yapılan açıklamada, hizmet almak için belediyeye gelen vatandaşlar, binadaki yoğunluk sayısına göre belli sayılarla içeriye alındığı ifade edildi. 

Açıklamada "Vatandaşların işlemlerini güvenle gerçekleştirebilmeleri için sosyal mesafeli ve bariyerli hizmet masaları oluşturuldu. Hizmet almak için belediyeye gelen vatandaşlar, binadaki yoğunluk sayısına göre belli sayılarla içeriye alınırken, belediye içerisine giren tüm personel ve vatandaşlara maske, temassız termometreler ile ateş kontrolü zorunlu tutuldu. Koronavirüs sürecinde vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için vezne alanı ve vatandaşların başvuru yaptığı alan ve birimlerde yeni bir düzenlemeler gerçekleştirildi. Vezne alanı, belediye personeli ve vatandaşların sağlığı için cam bölmelerle ayrıldı. Diğer alanlarda ise sosyal mesafeye uygun bariyerli hizmet masaları oluşturuldu" denildi.