Vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Gündoğan şöyle konuştu: 

Son günlerde derneğimize kargo dolandırıcılığı ile ilgili olarak çok sayıda şikayet gelmektedir. Tüketicilerimiz, kendisini kargo elemanı olarak tanıtan kişiler tarafından telefonla aranarak ‘kargonuz var, evinize geldik, ancak sizi bulamadık’ denilmekte tüketicinin evde olup olmadığına yönelik cevabın ardından telefon  birden kapanmaktadır. Tüketicilerimiz kendilerini arayan numarayı aradıklarında çok kısa süre hatta bekletilecekleri belirtilmekte; ancak dakikalarca kendilerine bir şey söylenmeden hatta bekletilmektedirler.

Tüketicileri arayan kişiler genellikle kargo firması belirtmemekte  ve tüketicilerin beklediği bir kargo bulunmadığı zamanlarda aramaktadırlar. Telefonla arayan kişiler bu yolla hırsızlık yapacakları evin boş olup olmadığını öğrenmektedir. Tüketicilerimizden kendilerini arayan kişilere  evde olup olmadıkları yönünde bilgi vermemelerini ve telefon aniden kapanırsa kendilerini arayan numarayı geri aramamalarını istiyoruz.

Tüketicilerimiz bu konularda  dikkatli olmalı  telefonla kendilerini arayan kişilere kişisel bilgi ve kredi kartı bilgilerini vermemeli, beklemedikleri bir kargo gelirse kapıda ödemesini yapmamalıdır.