Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak: ‘Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.Bizler Büyük Önder’in ifadesiyle biliyoruz ki; ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.’.  Ve yine biliyoruz ki; milletimiz, öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam etmektedir. Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstünü yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için öğretmenlerimizce ‘Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’in yetiştirilmesi zaruridir. İnsanlığın temel değerlerini kazanmış, demokrasiyi özümsemiş, adalet duygusu gelişmiş ve vicdanlı bir neslin inşası için; mesleğine yüreğini koyan, öğrencilerinin yeteneklerini fark eden, onları önemseyen öğretmenlere her zaman ihtiyacımız vardır. Biliyoruz ki öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın binlerce neferi olarak bu ihtiyacı karşılamak adına aşkla çalışmaktadırlar. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla; Türkiye’mizin her köşesinde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarımızdaki bu aydınlık yüzlerin çoğalması temennisiyle, gerek Eskişehir’de gerekse yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, onlara şükranlarımı sunuyorum. Yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor; ebediyete irtihal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Geleceğimize şekil veren, barış içinde güzel ve mutlu yarınların mimarı olan kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Fedakârlığı hayat biçimine dönüştürmüş öğretmenlerimize gösterdikleri özveri ve emekleri için teşekkür ediyorum. Sadece bugünü düşünmeyen devletimiz, Güçlü Bir Türkiye’yi, 2023, 2053 ve 2071’e hazırlarken göreve gelecek yeni nesillerin vatan ve bayrak sevgisiyle, yüreği şefkat, aklı hür ve bilgiyle donatılmış şekilde yetişmesinde öğretmenlerimizin büyük katkıları olacaktır. Başta kendi öğretmenlerim olmak üzere, Eskişehir’de ve yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları başta olmak üzere, fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. Öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirten Çakırözer, “ Yurdun dört bir yanında sevgiyle ve özveriyle, çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla hazırlamak için tüm güçlüklere karşı göğüs geren tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Okul yollarına düştüğümüz ilk andan itibaren sevgisi ve şefkatiyle bizi sarıp sarmalayan, öğrettikleriyle bizleri geleceğe hazırlayan öğretenlerimize minnettarız. Bizler eğitim sistemini iyileştirmek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak istiyorsak, önce öğretmenlerin yaşam şartlarını iyileştirmeli ve hukuk devleti kurallarının gereğini yerine getirmeliyiz. Öğretmenleri mutlu olmayan bir toplum ilerleyemez” dedi. CHP’li Çakırözer 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında eğitimin ana unsuru olan öğretmenlerin yaşadığı sorunların giderek arttığına dikkat çeken Çakırözer, ataması yapılmayan öğretmenlerden, mülakatlarda yapılan ayrımcılıklara öğretmen ve öğretmen adaylarının yaşadığı sıkıntıları paylaştı. Öğretmenleri mutlu olmayan bir toplumun ilerlemesinin mümkün olmadığını belirten Çakırözer, “Çünkü öğretmenlerimiz bu ülkenin aydınlık yarınlarını inşa etmektedirler. Mesleğine kendisini veremeyen, yarını nasıl çıkaracağını kafasında sürekli olarak evirip çeviren, mesleki güvencesi olmayan, itibarı zedelenmiş bir öğretmenin bu topluma faydalı olmasını bekleyemeyiz. Bu sebeple de öğretmenlerimizin durumlarının iyileştirilmesi konusunda önemli adımların atılması hepimizin en öncelikli beklentisidir” dedi.

Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü: Cumhuriyetin yolunda yürüyen özgür, bağımsız ve bilimsel düşünceyi benimseyen bireyler olmanın öneminin arttığı şu günlerde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü eğitimin ve eğitimcilerin sorunları ile kutlamaktayız.Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir” sözünün ışığında ülkenin dört bir yanına eğitimi yaymak heyecanını taşıyan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bu yıl da buruk kutlayacağız. Kötü yönetilen ve her geçen gün Atatürk ilkelerinden vazgeçilen milli eğitim sistemi çocuklarımıza dayatılırken, sorgulamaktan ve bilimsellikten uzak bir eğitim anlayışını çocuklara dikte eden bir eğitimci modeli yetiştirilmek istenmektedir. Bu anlayışı kabullenmeyen öğretmenlerimiz, tek tek bedel ödemeye zorlanmaktadır. Eğitim sistemimiz çökerken, öğretmenlerimiz de ekonomik, mesleki ve sosyal sorunlarla mücadele etmek zorunda bırakılmaktadır.  Baskı gören, her yıl atama bekleyen ve emeklerinin karşılığını hak ettikleri gibi alamayan öğretmenlerimizin yılda bir kez Öğretmenler Günü’nü kutlamaktan çok daha fazlasını kendilerine borçluyuz. Baskılarla itibarsızlaştırılmaya çalışılan bu kutsal mesleğin cefakar mensuplarına destek olmak ve sorunlarını çözüme kavuşturmak zorundayız. Bu sorumluluk bilinci ile mücadeleden yılmayan eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; eğitimin ve eğitimcinin hak ettiği değeri göreceği bir Türkiye dileğiyle,  Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Başöğretmenlik” görevini kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi temel alınarak 1981 yılından bu tarafa kutlanan Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kutsal mesleklerden biri olmuştur. Çünkü dünyada ve ülkemizde yaşanan her türlü gelişmenin, kalkınmanın temeli “iyi yetişmiş insan” gücüdür. Bu gücü yetiştirenler öğretmenlerdir. Öğretmenlik, yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi, insanlara, dünyaya, olaylara bakış biçimidir. Aynı bir çiftçinin, tarlasındaki ekinin boy verip yeşermesi, verimli bir ürüne dönüşmesi için verdiği çaba gibidir öğretmenin görevi. Bir insanın annesini, babasını, ailesini unutması nasıl mümkün değilse, öğretmenlerini unutması da mümkün değildir. O nedenledir ki, öğretmenlerimizin görevi “insan yetiştirmektir.” Onların mesleklerinin bu ulvi ve kutsal amacını yüreklerinde hissettiklerine eminim. Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” veciz sözünde vücut bulduğu gibi, bugün bizlerin ülkemizle ilgili yetersiz bulduğumuz, sıkıntılı bulduğumuz her türlü sorunu çözecek ve ülkemizi aydınlık ve refah dolu yarınlara taşıyacak olan nesiller öğretmenlerin eseri olacaktır. Ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı, torunlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt: Mesajında nitelikli bir eğitim sisteminin ülkelerin özgürlük ve bağımsızlığının temel yolu olduğunu ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, eğitimin asli unsurunun ise öğretmenler olduğuna dikkat çekti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliğinin kabul edildiği günün 'Öğretmenler Günü' olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Kurt, mesajında şu sözlere yer verdi: “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenler en iyi koşullara sahip olmadan, ülkemizin eğitim sistemi hak ettiği seviyeye çıkamaz. Bugün ne yazık ki öğretmenlerimiz yoksulluk ve baskı ile boğuşmaktadır. Öğretmenlerimizin büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücret alıyor; ekonomik nedenlerden dolayı sağlık sorunları yaşıyor, aile hayatları etkileniyor. Hükümetin uyguladığı baskı politikaları da öğretmenlerin yaşamlarını ağırlaştırmış durumda. 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL sürecinde yayınlanan Kanun Üstünde Kararnameler (KHK) ile binlerce öğretmen, anayasal bir hak olan sendika üyeliği nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı veya açığa alındı. On binlerce öğretmenin lisansı iptal edildi. Hukuk devletinin temel ilkeleri yok sayılarak yapılan bu keyfi uygulamalarla eğitim sektörü ağır bir darbe aldı. Atanamayan öğretmenler sorunu hala tüm yakıcılığı ile karşımızda duruyor. Kitap tutması, öğrencilerinin elinden tutması gereken gencecik eller; pazarda limon satmaya, inşaatlarda duvar örmeye zorlanmaktadır. Onlarca gencecik öğretmen, atanamadığı için yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı depresyona girerek canına kıyıyor. Yanlış eğitim politikaları nedeniyle, binlerce yetişmiş öğretmen öğrencilerinden, yüz binlerce öğrenci de hak ettikleri nitelikteki öğretmenden mahrum durumda. Eğitimin sorunlarının çözülmesi, ulusların kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamını taşımaktadır. Eğitimli, aydın bireylerin oluşturduğu toplum, dogmaların değil, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatabilir, toplumsal gelişimini sürekli kılar. Bu da eğitim sisteminde yaşan problemlerin çözülmesi, öğretmenlerimizin yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması ile mümkündür. Onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü içten duygularla kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.Son olarak; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Öğretmenler! Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafazakârlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç: İlk eğitime aile ortamında ve anne kucağında başlayan bireyin okul öncesi eğitimle birlikte tanıştığı öğretmen, onun kişiliğinin oluşmasında da önemli bir yere sahiptir. Toplumun bilinçli, sorgulayan, araştıran ve ülkesine yararlı bireylerden oluşmasında bilgisi ve emeğiyle çaba harcayan öğretmenlerimizin ne denli önemli bir görevi yerine getirdiği ortadadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de, öğretmenin önemini vurgularken, gençliğin toplumun geleceği demek olduğunu ve gelecek nesillerin de öğretmenlerin eseri olacağını belirtmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı: Vatan toprağının her köşesinde büyük özveri ve sorumluluk bilinciyle kendilerine emanet ettiğimiz yavrularımızın Ülkemize faydalı olabilmeleri için çaba sarf eden öğretmenlerimizin yürüttükleri görevin değerini ölçmek mümkün değildir. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, hepimizin şükran borçlu olduğumuz öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor; emekli öğretmenlerimize saygılarımı sunuyor ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak: Kutlu bir varlık olan insanı yetiştirmek gibi yüce bir görevi yerine getirirken, geleceğin müreffeh ve mamur Türkiye’sinin de inşasında büyük pay sahibi olan öğretmelerimiz, özel değerlerimizdir. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği üzere “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” Bu anlayış çerçevesinde eğitime gereken ilginin gösterilmesi, toplumun her kesimine nitelikli eğitim imkânlarının sunulması, iktisadi ve toplumsal her türlü kalkınmanın ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşabilmenin kaçınılmaz önkoşuludur. Bu kalkınmadaki en büyük rol, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "irfan ordusu" olarak hitap ettiği gönüllere ve akıllara hükmedebilen eğitim neferlerimize, öğretmenlerimize düşmektedir. Hiç şüphesizdir ki güçlü bir "irfan ordusu"  da nitelikli bir eğitim sistemi ile mümkündür. Tarihimizi yakından inceleyenler bilir ki Türk milleti ilime, ilim ve irfan sahibi kimselere her zaman değer vermiş; bilim insanına, bilim öğretene, eğitim verene, bu uğurda ömür vakfedene hürmette kusur etmemiş, eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâra sahip çıkmış bir millettir. Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, öğretmenlik mesleğine kendini adayarak, istikbalimizin teminatı olan genç nesillerimizin yolunu aydınlatan,yıllarca ülkemizin her köşesinde hiç bir şekilde yılmadan, yorulmadan bu kutsal görevi yerine getiren ve özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin,öğretmen adayı öğrencilerimizin ve bilimin ışığında çağdaş bir dünya için çalışan ve daima ileriyi hedefleyen üniversitemiz öğretim elemanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan: Kalbi vatan ve insan sevgisiyle dolu, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakârlığı gösteren ve daha müreffeh yarınlar için durmadan çalışan öğretmenlerimiz şüphesiz ki çok kutsal bir mesleği icra ediyorlar. Ülkemiz gelecek hedeflerine idealist öğretmenlerimizin katkıları sayesinde ulaşacaktır. Bu vesile ile öğretmenlerimize şükran ve minnet duygularımı sunuyor, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete göç eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca: İlk emri “oku” olan bir inanışın ve “bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyen bir medeniyetin çocuklarını bilimin ışığında geleceğe hazırlayan kıymetli öğretmenlerimize; ülkemizin hak ettiği yere ulaşması için gayret gösteren fedakâr eğitimcilerimize güveniyoruz. Geleceğin aydın, demokrat ve bilinçli nesli bugünün geleceği okuyabilen, milli ve yerli yetişmiş gençleri ile mümkün olacaktır. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği istikamette, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ülkemizi taşımak için öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Bir mesleği icra etmekten fazlası, bir geleceği yoğuran insanlar olarak tüm eğitimcilerimizi 24 Kasım’da anıyor, ancak bir ömür unutmuyoruz. Eğitim kökenli bir Eskişehirli olarak, tüm meslektaşlarımın, öğretmenlerimin ve eğitim camiasının Öğretmenler Gününü kutluyorum. 

CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman: Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu tarafından kendisine verilen “Başöğretmen” ünvanını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmesi nedeniyle her yıl bu günü Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk,”Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözü ile nitelikli, aydın, çağdaş nesiller yetiştirmenin ve gelişmiş, güçlü bir ulus var etmenin ancak fedakar öğretmenlerimizle mümkün olacağını vurgulamıştır. Türkiye ‘nin bilimin ve aklın yolunda, çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması, fikri hür, vicdanı hür, aydın, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığından ayrılmadan yürüyen güçlü, nitelikli nesiller yetiştirilmesi açısından son derece önem arz etmektedir. Ancak günümüz Türkiye şartlarında öğretmenlerin yaşamları hukuksuz uygulamalarla güçleşmiş durumda.15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL sürecinde yayınlanan Kanun Üstünde Kararnameler sayıları binleri aşan öğretmenlerimiz, anayasal hakları sendika üyeliği nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı ya da açığa alındı.Atanmayan öğretmenler, yıllarca eğitim aldıkları alanda bu onurlu mesleği yerine getirmemeleri büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Emekli öğretmenlerimizin ise kısıtlı gelirleriyle yaşamaya çalışıyor olması da bir başka sorun. Tüm bu sorunların çözülmesi ve eğitim sistemimizdeki yanlış politikaların ortadan kalkaması şart. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde fedakarlığın, saygının, sevginin simgesi olmuş siz değerli öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyor, başarı ve esenlikler diliyorum. 

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir: Öğretmenlik dünyada en fazla sorumluluk gerektiren, en ağır; fakat bununla birlikte en kutsal meslektir. Öğretmenlik meslekler içerisinde bir meslek değildir. Öğretmenlik bir insan yetiştirme sanatıdır. Anneden sonra insanın ilk ilham ve öğrenme kaynağıdır. Bu saygın mesleğin, bu sanatın temelinde sevgi vardır. Öğretme ve kavratma becerisi, sevgiyle birleştiğinde, öğretmen işinde mükemmel bir sonuca ulaşır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak istidadını kazanmamıştır.’ sözüyle bu gerçeği en güzel şekilde ifade etmiştir. Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuklarımızın; Ülkemize, millî kültür ve tarihimize bağlı ve evrensel değerlere açık kişiler olarak yetişmeleri için, Eskişehir’de ve ülkemizin her yerinde fedakârca görev yapan öğretmenlerimize minnettarız. Bu vesileyle; Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Görevleri başında Şehit düşen Aybüke Yalçın’ın, Necmettin Yılmaz’ın ve ömrünü bu kutsal mesleğe aday tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

BBP Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal: Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Ülkemiz kalkınmasının eğitimden geçtiğine inancımız sonsuzdur. Bilim ve teknoloji çağına uyum sağlayabilecek, hem evrensel hem de milli ve manevi değerleri özümseyecek, bu vatanın ileride ki sahiplerinin kendileri olduğu bilincine varabilecek, ben değil biz duygusunun geliştirilerek sorumluluk duygusunun verildiği yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır. Öğretmenler, sadece öğrencilerimize değil, tüm insanlığa sevgi dağıtan, doğruya yönelten, toplumun bilgili kişiler olması için çaba gösteren, insan haklarına saygılı, insanları ve doğayı seven bir toplum meydana getirmeyi hedefleyen ulvi bir mesleğin mensuplarıdır. İlimizin ve ülkemizin kalkınmasında, ilerlemesinde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında söz sahibi olacak yeni nesillerin yetişmesi için var gücüyle çalışarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren,sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğinin mensubu olma ayrıcalığını yaşayan tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyorum.'

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar: Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslektir. Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesi öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlıdır. Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK; “Bir millet kültür ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin sürekli sonuçlar vermesi, ancak kültür ordusunun varlığına bağlıdır. Öğretmenler!.. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” demek suretiyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir. Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmen M. Kemal Atatürk, şehit edilmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum.

MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses: Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren muhterem öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız. Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır. Aziz millet fertlerinin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, takındıkları müşterek tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi, bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesidir. Ne var ki, en başta geçimlerini sağlamakta zorluk çeken öğretmenlerimizin birçok sorun ve sıkıntıları olduğu hepimizin malumudur. Çocuklarımızı eğiten ve geliştiren, analitik düşünme ve bakış açısını kazandıran, şefkatli davranış ve mütevazı bir duruşla çok önemli bir görev icra eden öğretmenlerimizin sorunları, iyice kronik bir hal almış durumdadır. Özverinin sınırına gelmiş olan bir dayanma gücüyle ayakta kalmaya çalışan öğretmenlerin meseleleri, sorumluluk ve ciddiyetle bir an önce ele alınmalıdır. İçinden geçtiğimiz dönemde, sahnelenen ve milletimizin kahir ekseriyetini endişelendiren rezaletlerin ve ayrıştırıcı emellerin gelecekte tekrar etmemesi, ancak ve ancak değerli öğretmenlerimizin milli bilinci evlatlarımıza vermesiyle mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her yöresinde görev yapan ve uzun yıllar çalışarak emekli olmuş öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” en iyi dileklerimle kutluyor; hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum.