Çalıştaya, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Eskişehir il protokolü, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

“Eskişehir turizmde eski ile yeniyi bir arada sunan zenginliktedir”

Eskişehir’in turizm için zengin konumuna değinen Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy şunları aktardı;

“Turizm ilimiz adına son derece stratejik öneme sahip bir alandır. Ekonomik hedefler bakımından turizmin önemli fırsatlar sunduğunun bilincindeyiz. 2023 yılında yaklaşık 540 bin turistin şehrimizden mutlu bir şekilde ayrıldığını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki yılda ise bundan çok daha fazla turistin geleceğini düşünüyoruz. Eskişehir, tarihi konumu ve sahip olduğu manevi değerlerle inanç turizminin merkezi olmaya adaydır. Osmanlı ve Selçuk dönemi eserleri ile tarihi-kültürel turizm için de zengin kaynaklara sahip olan şehrimiz çeşitli müzeleri ile turistler için önemli bir uğrak haline gelmektedir. Doğa turizmine uygun doğal yapılarımız, sıcak su kaynaklarımız ve modern yapılarımızla geniş bir turist portföyüne sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Aldığı göç ile hem kültürel hem de gastronomi birikimi oldukça güçlenen şehrimiz turizmde cazibe merkezi haline getirmek için bizlere fırsatlar sunmaktadır.”

“Üniversitemiz Eskişehir turizmini geliştirmek için çalışıyor”

Eskişehir turizminin gelişmesinde Anadolu Üniversitesi’nin katkılarına değinen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise konuşmasında şunları söyledi;

“Eskişehir’in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, turizm potansiyelini nasıl daha iyileştirebiliriz ve Eskişehir’i nasıl daha cazip hale getirebiliriz sorularının cevaplarını almak için bir aradayız. Eskişehir turizmine katkı sunmak için çabalayan ve bunun için ciddi anlamda düşünen insanlarla bir aradayız. Bilindiği gibi üniversitemiz Eskişehir turizmine katkı sunmak ve geliştirmek için çalışıyor ve bugün de anlamlı bir katkı ve bilgi kaynağı ortaya çıkartacağız.”

“Eskişehir turizmini geliştirmek istiyoruz”

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve Çalıştay Koordinatörü Prof. Dr. Semra Günay konuşmasında şunlara değindi:

“Biz Anadolu Üniversitesi olarak sadece bilimsel çalışma yaparak yolumuza devam edemeyeceğimizin farkındayız. Fikirlerimizle ve çalışmalarımızla şehrimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamak durumundayız. İşte bu nedenle bizler hem akademik çalışmalarımızla hem de geliştirdiğimiz fikirlerle önce şehrimize sonra da ülkeye faydalı olacak işler yapıyoruz. Biz kendi alanımızda Eskişehir turizmine katkı sağlamak istiyoruz. Bugün başladığımız çalıştay da bunun geniş kapsamlı bir fikir ağı ortaya çıkartacaktır.”

Çalıştayda Anadolu Senfoni Orkestrası Yaylı Dörtlüsü katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Müzik konseri ve açılış konuşmalarının ardından Çalıştay’da açılış paneli gerçekleştirildi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde Prof. Dr. Nizamettin Kazancı “Jeoturizm”, Dr. Cem Kınay “Dijital Turizm”, Dr. Köksal Holoğlu “Sağlık Turizmi” ve Master Şef Deniz Orhun “Gastronomi Turizmi” sunumlarını gerçekleştirdi. Panelin ardından Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy panelistlere teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

Eskişehir’de adını taşıyan müzeye hayran kaldı Eskişehir’de adını taşıyan müzeye hayran kaldı

Eskişehir İli Turizm Çalıştayı iki gün boyunca Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı ve Nasrettin Hoca Salonu’nda devam edecek.