AK Parti'li Avcı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Eskişehir İl Halk Kütüphanesi’nin yenilenmesi için gerekli adımları attıklarını, sonrasında da sürecin her aşamasında takipçi olduklarını belirtti.  

Avcı, Eskişehir İl Halk Kütüphanesi eski hizmet binasının 1968 yılından itibaren 750 metrekarelik kullanım alanının ve mevcut bölümlerinin Eskişehir’in artan nüfusu, öğrenci potansiyeli, özellikle gençlerin kültür-sanat etkinliklerine ilgisi ve günümüzün değişen şartları göz önünde bulundurulduğunda ihtiyaçları karşılayamadığını ifade etti.

Toplam kullanım alanı 7 bin 651 metrekare olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi yeni hizmet binasının önceki binaya göre on katı büyüklüğe sahip olup, yeni katlar ve bölümler de eklenerek yapıldığını aktaran Nabi Avcı, oyuncak kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, görme engelliler kütüphanesi, işitme engelliler kütüphanesi, kent kitaplığı, internet bölümü, cep sineması, süreli yayın bölümü, konferans, toplantı, sergi salonları, hobi ve sanat atölyeleri ile Eskişehirliler için cazip bir sosyal merkez olacağının müjdesini verdi.

Millet Bahçesi manzaralı, merkezi konumu ve ferah alanı ile Eskişehirlilerin istifadesine sunulacak olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi yeni hizmet binasının, her yaştan ve her düzeyden okuyucuya hitap edecek şekilde tasarlandığını, özellikle dezavantajlı grupların ön planda tutulduğunu söyleyen Avcı, 128 bin 133 adet okuma materyali ile kütüphanenin daha çok kullanıcıya ve üyeye ulaşacağını da sözlerine ekledi. 

Kütüphanenin bir an önce halkın hizmetine sunmak için yoğun gayret gösterildiğini, ancak biraz daha sabır ve anlayış talep ettiklerini söyleyen Avcı, ziyarete katılan heyete, kütüphane yöneticileri ile çalışanlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Ziyaretin bitiminde milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Vali Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve beraberlerindeki heyet, görevliler ve çalışanlar ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.