ESİAD üyeleri ile buluşmasında yaptığı konuşmada Prof. Dr. Günay, ‘’Türk toplumunda kadının yeri her zaman en üst noktada olmuştur. Her zaman hakanın yanında hatun olmuştur. Devlet yönetiminde, cephede, iş hayatında kadınlar tarih boyunca etkin rol almışlardır. Kadınlarına ilk olarak seçme ve seçilme hakkını tanıyan bir milletin mirasçıları olarak, Türk kadının hak ettiği noktaya ulaşması ve hayatın her alanında temsil edilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadınların ekonomik, siyasal ve toplumsal alana katılımı, yalnızca 8 Mart’ta değil, yılın her günü gündemimizde olan ve üzerinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bir konudur. Ev hanımlarına sosyal güvenlik imkanı, kayıt ve sosyal güvence altında çalışma imkanı, esnek çalışma koşulları, yenidoğan bebeklerin ilk altını devletten programı, doğum sonrası izin, yarı zamanlı çalışma hakkı, kreş desteği gibi evde veya dışarıda çalışan kadınlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak her düzenlemeyi Hükümetimiz yapmaktadır.’’ şeklinde açıklamada bulundu.

KADIN GELİŞTİREN, DÖNÜŞTÜREN, YÖN VERENDİRKadınların toplumdaki yerinin önemine değinen Prof. Dr. Günay, ‘’Kadınlarımızın her türlü alanda daha iyi konuma gelmeleri sadece kadınlarımızın değil toplumun sorunu ve sosyal adaletin bir şartıdır. Kadınlarımız, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak, kadın toplumu dönüştüren, geliştiren ve ülkenin bugününe ve geleceğine yön verendir. Kadınları toplumsal hayattan dışlamaya çalışan milletler hiçbir zaman ilerleme yoluna giremezler. Kadınımızın kazanımlarını mevcut noktada tutmak ya da yeterli görmek büyük bir yanılgı olur. Bu nedenle hep birlikte kadınımızın statü ve konumunu daha iyi noktalara getirme gayretini sürdürmeliyiz. Bu konuda tarafıma iletilecek her türlü olumlu talebin arkasında olacağımı da bilmenizi isterim. Çalışan bir kadın olarak, çalışan bir anne olarak sizlerin ne gibi zorlukların altından kalktığınızı biliyor, anlıyor ve duyuyoruz. Sizler bu milletin evlatlarını yetiştirirken bir yandan da bu ülke için çalışıyor ve çabalıyorsunuz. Emeğiniz için sizlere gönülden teşekkür ediyorum.’’ dedi.

GİRİŞİMCİ KADINLARI UNUTMADIProf. Dr. Günay, ESİAD programı sonrası TADEM ve KOSGEB iş birliği ile gerçekleştirilen girişimcilik eğitimi sertifika programını başarı ile tamamlayan 52 girişimci kadınımızın sertifika törenine katıldı.