Önder, çocuk istismarlarının artmasına dikkat çekerek, “Hudutlarımız dahilinde çocuk parklarına diğer belediyelerden de esinlenerek bunu söylüyorum kamera sistemi koyabilir miyiz? Alt yapımız var mı? Günümüzde çocuk kaçırmalar tacizler çok fazla oluyor. Bu konu ile ilgili bir çalışma yaparsanız sevinirim. Bununla ilgili birkaç arkadaşımız görevlendirilip çalışma yapılabilir. Kameralar olursa caydırıcı olabilir” dedi. 

Çocuk komisyonu kuralımÖnder’e cevap veren Başkan Ataç ise, “Bu çok derin bir konu. Bununla ilgili bir hazırlığımız yok genelde MOBESSE kameraları olduğu için gerek görmedik. Ama ihtiyaç olursa emniyet de bu konuda nasıl bakar bilmiyoruz, çünkü o iş emniyetin işi olduğu için oraya girmek istemedik. Tabi çocuklarımız çok kıymetli. Aynı şeyleri düşünüyorum. İhtiyaç olursa izin de verilirse yapılabilir. Önce bir emniyetle görüşelim, eksik bir taraf var mı bunu da öğrenelim. 2017 yılında bu konu ile ilgili 18 bin küsur dava açılmış korkunç bir şey. Üzüntü verici. Bu iş için çok ciddi araştırma da yapılmalı. Çocuklarımız çok kıymetli iki gözümüz. Öpmeye kıyamıyoruz. Ama sapıkların sayısı çoğalıyor maalesef. Alt yapı hazırlayıp çocuk komisyonu kuralım. Belki Türkiye’de de ilk olur. Bir dahaki mecliste görüşelim” diye konuştu. 

Önleyici tedbirler alınmalıCHP’li Meclis Üyesi Jale Nur Süllü ise, “MOBESSE kameraları olay olup bittikten sonraki aşama. Tespite yönelik önlemeye yönelik değil. Suçu işleyecek işliyor yine. Çok düşük oranlarda caydırıcı niteliği var. Çocuk hakları izleme komisyonu tarafından verilen eğitimler var ama ne yazık ki şu anda üzülerek söylüyorum milli eğitimin hiçbir okuluna giremiyor çocuk hakları komisyonumuz. Dışarıdan bu eğitimleri destekliyoruz. Önleyici hizmetler daha çok etkili oluyor. Yasal yaptırımların da çok düşük olması bu olayların artmasına neden oluyor. Yurtlarda yuvalarda kapalı kapılar ardında oluyor bu olaylar” diye konuştu.