Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Sakarya Caddesi ve Aytaç Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek burada bulunan kadınlara karanfil dağıttılar. Tarihimizde kadına verilen değere ve Türk Kadınının fedakarlığına değinen Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanı Ahmet Biricik, “Türk Kadını tarihin her döneminde destanlaşmış zaferlerin ölümsüz kahramanlarına analık yapmış, yeri gelince de nefer olup cephede savaşarak kendi destanlarını yazmışlardır.

Kurtuluş mücadelesinde vatanın müdafaası için savaşan, cepheler de yurdunu savunan, sırtında yavrusuyla mermi taşıyan, cephanesini korumak için bebeğinin üzerindeki yorganı alarak top mermilerinin üzerini örten fedakar kahraman Türk kadını,  bugünde vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için bağrına taş basmakta, bin bir zahmetle, gözünden sakınarak yetiştirdikleri evlatlarını askere göndermekten çekinmeyerek Nene Hatunun neslinin halen sürmekte olduğunu tüm dünyaya göstermektedirler. Bu duruşlarıyla Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, " Ey Kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." dedi.

KADINA ŞİDDETİ KINIYORUZ: Biricik, “Kadına Şiddet ve İstismar, inandığımız değerlerimizin onur ve iffetlerine göz dikmektir. Son dönemde giderek artan kadınlara yönelik şiddet ve taciz olayları  bizleri derinden üzmekte ve toplumumuzda telafisi mümkün olmayan derin yaralar meydana getirmektedir. Bu durum bizlerin inanmış olduğu değerlerimizin onur ve iffetlerine göz dikmektir. Bizler "Cennet annelerin ayakları altındadır" Hadisi Şerifini kendine rehber edinmiş, Ülkü Ocaklarının yılmaz birer neferi olarak, bu tür davranışlar içinde bulunanları esefle kınadığımızı ve bunların karşısında olacağımızı belirtmek isterim. Türk kültürü ve İslam ahlakında büyük bir öneme sahip olan başta yüreği yanık şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutlarız.” diye konuştu.