Ziyarette, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyelerinin TEMA Vakfına yaptıkları bağışlar sonrası, TEMA Gönüllüsü sertifikaları verildi, rozetleri takıldı. Sertifika teslimi ve rozet takımı  için düzenlenen törene katılan Mutlu; TEMA Vakfı’nın yurt çapındaki gönüllüleriyle, başta toprak olmak üzere, orman, su ve biyolojik çeşitlilik gibi tüm doğal varlıkları korumak için çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. Doğal varlıkları koruma çalışmalarında gönüllülerin çok önemli bir rol üstlendiğinin altını çizen Mutlu, gücünü gönüllülerinden alan bir halk hareketi olarak İYİ Parti’nin TEMA Gönüllüsü olmasından mutlu olduklarını, daha çok gönüllünün desteğine ihtiyaç duyduklarını, İYİ Parti'nin daha çok kişiye örnek olacağını söyledi. ‘’TEMA Vakfı, her geçen gün büyüyen bir aile olma özelliği taşıyor” diyen Mutlu, siyasi partilerin de gönüllü olarak doğa koruma çalışmalarında aktif sorumluluk alması bizlere umut veriyor. İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı nezdinde tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Eskişehir'de yaşam tehdit altında"

Partilerine yaptıkları ziyaret için TEMA Vakfı Eskişehir İl Temsilciliği ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, Eskişehir’de önemli çevre problemleri olduğunu, Eskişehir’in havası, suyu ve toprağının tehdit altında bulunduğunu, TEMA’nın verdiği mücadeleye tüm vatandaşları davet ettiklerini belirtti.

"Vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyoruz"

İYİ Parti Doğa Ve Çevre Politikaları İl Başkan Yardımcısı İlkgül  Özdemirel ise, Türkiye’deki mevcut siyasi partiler içerisinde, Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlığını kuran, bu konuda bilinç yaratan ve çalışan ilk siyasi partinin İYİ Parti olduğunu vurguladı. İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikaları'nın temelinin, doğayı ve çevreyi koruma, doğadaki tüm canlı cansız varlıkların, ekolojik süreçlerin bugün ve gelecekteki varlığının güvence altına alınmasını sağlamak olduğunu belirten Özdemirel, başkanlık olarak çalışmalarının motivasyon kaynağının; ekolojik-çevresel, sosyoekonomik ve kültürel işlevlerin sürdürülmesi ve yeryüzündeki hızlı yok oluşu durdurabilmek için geliştirilmiş uluslararası bilimsel yöntemler ile Anadolu medeniyetlerinin temelinde yatan insan-doğa uyumunu biraraya getirmeye çalışmak olduğunu ifade etti.

Sözlerine, Uluslararası bir bakış açısıyla çevre politikalarının; Çevre kirliliğini ortadan kaldırmayı, azaltmayı ve önlemeyi, doğal kaynakların, ekolojik dengeye zarar vermeyecek biçimde kullanılmasını temin ederek sürdürülebilir kalkınmayı sağlamayı, çevresel zararın kaynağında önlenmesini ve çevreyi korumanın diğer sektörel politikalarla entegrasyonunu güvence altına almayı amaçladığının altını çizerek devam eden Özdemirel, “Biz, Doğa ve Çevre dostu İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı olarak, Türkiye’de erozyon ve çölleşmeyle mücadele için canla başla çalışan, mera ve toprak yasalarının çıkmasında büyük emeği olan TEMA Vakfı gönüllüsü olduk. Doğa dostu, partilimiz olan olmayan tüm vatandaşlarımızı da TEMA gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı ve TEMA Eskişehir Şubesi, yeşil ve temiz bir Eskişehir için, Türkiye için, durmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.