Odunpazarı Belediyesi ile Yenikent sivil toplum örgütlerinin birlikte organize ettiği kutlama yemeğine; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman’ın yanı sıra çok sayıda emekli öğretmen ile öğretmen katıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Leyla Göktaş Ünal’ın albümünde emeği geçenlere ve en kıdemli öğretmenlere teşekkür plaketi takdim etti. Plaketlerini alan öğretmenler, Odunpazarı Belediyesi’ne kendilerini unutmadığı için teşekkür etti. Yemek sırasında Leyla Göktaş Ünal konser verirken, ayrıca yemekte Göktaş’ın albümünde yer alan “Odunpazarı’ndan Geçtim” adlı esere Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan klibin de ilk gösterimi yapıldı. 

“ŞİMDİ İLERİCİ HAMLE YAPMA, DİK DURUŞ ZAMANI”

Yemekte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andığını belirten Başkan Kurt, “Vadişehir’de bir parka ve halk merkezine adını verdiğimiz Türkiye’nin en önemli bilim insanlarından biri olan ve yine bir öğretmen olan Sayın Türkan Saylan’ı saygı ile anıyorum. Biz, Odunpazarı Belediyesi olarak eğitime, öğretmene ve bilime sonsuz saygılı ve destekçi bir belediyeyiz. Geçtiğimiz yıl Öğretmenler Parkı’nı düzenledik ve öğretmenlerimize Öğretmenler Günü armağanı olarak sunduk. Bu yıl Türkan Saylan Parkı’nı açtık ve öğretmenlerimizin ellerinden öptük” dedi. 

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü Şiir Yarışmasına da değinen Başkan Kurt, 6-12 yaş, 12-18 yaş ve 18 yaş üstü 3 kategoride düzenlenen yarışmaya yüzlere şiir geldiğini anlattı.

“Bu bize, insanların öğretmenlere karşı sonsuz saygılı olduğunu gösterdi. İnsanlar bilimi içlerine sindirmiş. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden ödün vermemeye kararlı. Bu yük bizi Türkiye’nin siyasi mücadelesinde farklı bir yerde durmaya itiyor. Şu anda ülkemizi yöneten anlayışın her türlü baskısına, zulmüne rağmen çocuklarımız, laik ve demokratik bir eğitim talep ediyor. Doğru olan da budur, ancak yılların baskıcı eğitim sistemi bunu zorlaştırdı. O nedenle sizin gibi aydın, demokrat öğretmenlerin gönüllü olarak halk eğitimine katkı vermesi gerekiyor. Açmış olduğumuz 11 tane halk merkezinde sizlere ihtiyacımız var. Boş zamanlarınızı buralara bize omuz vererek geçirin. Biz, sizleri seviyoruz, sayıyoruz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun” diyen Başkan Kazım Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Geleneksel hale gelen bu yemekte, benim için özel olan bir konuğumuz var. Leyla Göktaş Ünal bize Türk Halk Müziğinin çok önemli eserlerini sunacak, bunlardan bazıları da Eskişehir Türküsü olacak. Odunpazarı Belediyesi ile birlikte hazırladığımız albümü sizlere armağan ettik. Bu türkülerle bugün coşacağız ya da hüzünleneceğiz. Yas tutmaya, kararlar bağlamaya zamanımız yok. Şairin de dediği gibi, ‘Ölenler dövüşerek öldüler! Güneşe gömüldüler! Vaktimiz yok onların matemini tutmaya.’ Şimdi ilerici hamle yapma, dik duruş zamanı ve bu iktidarı devirme zamanı. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde hepinize çok farklı görevler düşüyor. Eskişehir tamam ama, Türkiye’deki tüm belediyeleri kazanmamız gerekiyor. İstanbul’u, Ankara’yı kazandığımız anda bu iktidarın kurtulma şansı yoktur.”