Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlıca ve Türkçe yazılı geleceğe yönelik mesajı içeren mektubu imzaladıktan sonra kapsülün içine yerleştirdi. Daha sonra domino taşlarını devirmek suretiyle kapsül temele bırakıldı. Mesajda, şu ifadelere yer verildi:

ÇIKTI MAHVİ SÖYLEDİ ÜÇLERLE BİR TARİHİ NÜSHA: "Bak Odunpazarı semti şimdi pek rana-yı sükna çünkü Erol Bey'le Cem Bey yapmakta bir hayr-ı ağna. Şol San'at Müzesi binasına koymak için rükna lütfedip Reis-i Cuhur eyledi teşrif-i hüsna, Recep Tayyip Erdoğan Beyfendi ömrü tül ola. Nasip olsun fethine de bir merasim-i müstesna. Çıktı mahvi söyledi üçlerle bir tarihi hüsna. Eskişehrin Sanayi-i Asrıyye Müzesi mebna." 

VAV HARFİ ÇİZDİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreninde beraberindekilerle müzenin açılışının yapılacağı alana geçti. Erdoğan, burada kendisi için hazırlanan boş tuvale, Arapça'daki "Vav" harfini hat sanatına uygun şekilde çizdi.

KENDİSİNİ BEKLEYENLERE SESLENDİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşları da kısa bir konuşmayla selamladı. Erdoğan, temelini attıkları eserin 1,5 yılda tamamlanacağını ve Odunpazarı'nın modern müzesine kavuşacağını söyledi. İnşa edilecek müzenin Odunpazarı'na farklı zenginlik katacağını dile getiren Erdoğan, "Adeta inşa ve ihya hareketinin burada güzel bir sembolü, tacı olacak diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Erdoğan, temeli atılan müzenin hayırlı olmasını diledi.