Rektör Prof. Dr. Şenocak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Milli birlik ve beraberliğin kuvvetlendiği, dayanışma ve merhamet duygularının yüceldiği, rahmet, bereket ve mağfiretin timsali kıymetli Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Günlük yaşamın koşuşturmacası arasında, ihmal ettiğimiz değerlerimizi hatırladığımız, aile büyüklerimiz dâhil olmak üzere tüm sevdiklerimizle bir araya gelerek hasret giderdiğimiz, küskünlüklerimizi ve kırgınlıklarımızı unuttuğumuz bayramlarımız, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza gelenek ve göreneklerimizle birlikte milli birlik ve beraberlik şuurunun da aktarılmasına vesile olmaktadır. 

Ramazan ayını geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de sağlık tedbirleri ve olağanüstü önlemlerle geçirdik. Bu yaşadıklarımız bize dini, kültürel ve sosyal açıdan ne kadar zengin bir toplum olduğumuzu hatırlattı ve özlenen o eski Ramazan aylarının kıymetini bir kere daha idrak etmemize vesile oldu. Bu idrakle ileride çok daha mutlulukla ve sağlıkla geçireceğimiz bayramlara erişeceğimize yürekten inanıyorum. Ramazan Bayramını sevdiklerimizle bir arada geçiremeyecek olsak da gönül bağlarımız her zaman bakidir. 

Bu duygularla başta Üniversitemiz mensupları olmak üzere sevgili öğrencilerimizin, kıymetli ailelerinin ve milletimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, tüm İslam aleminin sevgi, saygı ve kardeşlik duyguları içerisinde mutlu bir bayram geçirmesini dilerim"