Eskişehir İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başhekim Dr. Veli Görkem Pala ve sağlık çalışanlarının "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası"nı kutladı. “Umutlarımız tükendiği yerde bizlere umut oluyorsunuz” diyen Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Zor ancak çok onurlu bir görev ifa ediyorsunuz. Canınızı ortaya koyarak ailelerinizden ve sevdiklerinizden feragat ederek sadece ve sadece görev aşkıyla çalışıyorsunuz. Hele ki salgın döneminde bunu çok daha net gördük. Toplumumuzun da trafikte yol vermekten, gereksiz çağrılara kadar birçok konuda bilinçlenmesi, yardım ordusu olan sizlere destek olması gerekiyor. Toplumun her kesiminin sizin işinizi kolaylaştırması lazım” dedi.  Başkan Küpeli, sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını aktararak, “Görevini fedakarlıkla yerine getiren; zorlu koşullarda çalışan, ihtiyacımız olduğu anlarda bizlere umut ve destek olan 112 acil sağlık çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız. Her zaman sizlerin yanınızdayız. Haftanız kutlu olsun, sizler iyi ki varsınız” diye konuştu. 

"Türkiye ortalamasının önündeyiz"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başhekim Dr. Veli Görkem Pala, merkezin çalışmaları, acil sağlık hizmetleri ve projeler hakkında bilgi verdi.

Ziyarete ilişkin bir sunum yapan Başhekim Pala, “Eskişehir İl Ambulans Servisi olarak, 38 farklı noktada 58 ambulans ve genç bir ekiple hizmet veriyoruz. Bir komuta kontrol merkezimiz var. 2020 yılında 5 tane olmak üzere acil hizmet istasyonlarımızla Eskişehir’deki hizmet ağını yüzde 50 artırdık.  Sazova Mahallesi ve Dede Korkut Parkı içerisinde 2 adet yeni istasyon açacağız” dedi.  Vakalara ulaşma süresinin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu belirten Pala, “Acil bir çağrıya ambulans yönlendirme süremiz 51 saniye. Covid-19 koruyucu önlemleri dahil vakalara ulaşma süremiz 4,7 dakika. Bu dünya ve Türkiye ortalamasının çok üstünde bir rakam. Eskişehir acil sağlık hizmetleri bakımından, Türkiye’de parmakla gösterilen illerimizden bir tanesi” şeklinde konuştu.

Başhekim Pala, Eskişehir OSB’ye hizmet sunma konusunda iş birliğine hazır olduklarını aktardı. 

Brifing sonrasında Başhekim Pala, EOSB Başkanı Nadir Küpeli’ye merkezi gezdirerek, komuta kontrol merkezinde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.