İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbotu ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak’a yaklaştırılmadı” denildi.

Herhangi bir gerginlik olmadan yapılan ikaz üzerine Yunanistan heyetinin Türk karasularını terk ettiği bildirildi.

Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik, Kammenos'un bölgeden ayrılmasının ardından sona ererken Yunan Savunma Bakanı denize attığı çelengin fotoğraflarını kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden paylaştı. Bu arada Ege Deniz üzerinde saat 11.00'den itibaren kime ait olduğu belirlenemeyen savaş uçaklarının sesleri duyuldu.

TSK'DAN AÇIKLAMA: Konuyla ilgili TSK'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Yunan gemi ve botu kardak Bölgesi'ne yaklaştırılmadı. Haklarımızı korumaya devam edeceğiz" denildi. 

BAŞBAKAN KARDAK UYARISINDA BULUNMUŞTU: Kardak krizinin yıl dönümünde Yunanistan'a uyarılarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Biz terörle mücadele ile meşgulken komşularımızın bulanık suda balık avlama hevesine kapılması hiç yakışık almaz. Bunu da hoş karşılamayız. Buna benzer bir faaliyet eğer olursa Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin" demişti.