Nakliyat İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik, işten çıkarılan işçilerin yanlarında olduklarını ifade ederek, “Sendikaya üye olmak anayasal bir haktır. Bu hak yasalar ve uluslar arası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır. Bu nedenle Reysaş İşveri anayasal suç işlemektedir. Sendikamız tehdit ve baskılar için Cumhuriyet Savcılığı’na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Büyük bir firmanın taşıt muayene istasyonlarındaki işçilerle uğraşması, onların ekmeğini ellerinden alarak, işsizlik cehennemine atması kabul edilemez. Reysaş işvereni ne yaparsa yapsın biz sendika olarak üyelerimizden, örgütlülüğünüzden vazgeçmiyoruz. Bir an önce bu tehdit ve baskılara son vermeli, atılan üyelerimizi işe geri almalıdır. Sendikasına, ekmeğine, geleceğine onuruna sahip çıkan üyelerimiz işe geri alınıncaya Reysaş’da toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar haklı ve onurlu mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

''İşçilerimizin destekçisiyiz''Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu adına konuşan Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı ise nakliyat İşçilerinin direnişlerini desteklediklerini ve her zaman yanında olacaklarını belirterek, “Sadece sendikalı oldukları için işten atılan bu işçi arkadaşlarımız, soğukta direniyorlar. İstedikleri sendikalı olmak ve evlerine ekmek göndermektir. Burada işçilerimizin aileleri ve çocukları da var. İşçilerin sendikal haklarını kullanmalarını ve mücadelelerini platform olarak destekliyoruz ve yanlarındayız. Eskişehirlilerin bu işçilerin haklı mücadelesine destek vermelerini istiyoruz” dedi.

''Anayasal hakkımızı kullandık''Basın açıklamasında konuşan işten atılan bir işçi ise 10 yıldır aynı işyerinde çalıştığını belirterek  “Anayasal hakkını kullanarak sendikalı olduk. Devletimizde, uzmanlarda bizlere destek vermeli. Çünkü biz yasal hakkımızı kullandık. Kış aylarında işten attılar. Biz ailemize ve çocuklarımıza aş ve ekmek götürmek zorundayız. Devlet bizden yana olmalı” ifadelerini kullandı.