Eskişehir Ekspres

Bugün bile tedavileri devam eden 15 Temmuz gazilerinin bulunduğunu anımsatan Avcı “Onlara da acil şifalar diliyorum. Yarın onlarla ilgili madalya törenlerimiz de var” dedi.

“STRATEJİLERİ RAHATLIKLA ANLAŞILIYOR!”: FETÖ davalarını izledikçe örgütün üyeleri üzerinden kurdurduğu savunma stratejisinin net bir şekilde ortaya çıktığını açıklayan Avcı şunları söyledi:

“Davalarla ilgili daha önceden de söyledim. Silivri’de ve başka davaları izlerken de söyledim. FETÖ davalarının duruşmalarında hepimizin gördüğü üzere standart, bir elden koordine edilmiş, yazılı metne dayanan sözde savunmalar dile getiriliyor. Ve örgütün bu savunma stratejisinin bel kemiğini de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi üzerinden bu duruşmaları ve davaları bozma hesabı yatıyor. 

“MAHKEME HEYETİNİ HATA YAPMAYA ZORLUYORLAR”Bunun için gerek mahkeme heyetine gerekse mahkeme heyetine hata yaptırmaya çalışıyorlar. Yani Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müracaat aşamasında adil yargılanmadıkları, savunma haklarının kısıtlandığı tezini işleyebilmek için çok tahrik edici tutum içindeler. Bu çok bilinçli ve çok kendini belli eden bir taktik. Çok şükür gerek mahkeme heyetleri gerek savcılık makamı, gerek müşteki avukatları, gerek şehit yakınları, gerek gazilerimiz bu tahriklere kapılmıyorlar. 

“MAHKEMELER BU YÜZDEN UZUYOR AMA SAĞLIKLI OLAN BU”Bundan sonra doğacak fırsatlar vermemek için dikkat etmemiz gerekiyor. O yüzden mahkemeler biraz uzuyor, doğru. O yüzden şehit yakınlarımız, gazilerimiz bir an önce bu davalarını sonuçlanmasını istiyorlar ve bu gecikmelerden büyük ölçüde rahatsız oluyorlar. Ama usül hatası yapmadan, hiçbir teknik hataya düşmeden dört dörtlük hukuk kurallarına uygun duruşmalar yapılıyor. Onun için biraz sabırlı olmamız gerekiyor. 

“MEDYA İÇ YÜZLERİNİ ANLATAN HABERLER YAPMIYOR!”Ben tekrar bu duruşmayı izlemeye gelen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum ama medya ile ilgili bir sitemimi de buradan duyurmak istiyorum. Bakın televizyonlarda, gazetelerde, köşelerde, tartışma programlarında 15 Temmuz ile ilgili uzaktan pek çok şey konuşuluyor. Duruşmalara medyanın ilgisi maalesef istenen düzeyde değil. Oysa her duruşmada Türkiye’nin nasıl bir komplo ile karşı karşıya olduğunu gösteren bu örgütün iç yüzüne dair çok anlamlı, çok manidar açıklamalar yapılıyor. İyi bir medya gözlemi ile bunların kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Gerek görsek basınımız gerekse yazılı basınımızda bu davaların yeterince dikkatle ve ayrıntılı biçimde izlenmediğini görüyorum. 

“MEDYA OLANI OLDUĞU GİBİ AKTARSA YETER!”Oysa halk vicdanında zaten mahkûm olan bu kişiler ile gerçeklerin medya aracılığı ile en ücra köşelere kadar taşınmasında fayda var. Çünkü bir yandan da şunu biliyoruz. Hala özellikle sanık yakınları üzerinden bir derlenip toparlanma içinde oldukları görülüyor. Bunun için vatandaşlarımızın muhtemel bu tür girişimler karşısında uyanık olması için medyanın burada ne olup bittiğini tane tane aktarmasında fayda var. Herhangi bir şey icat etmeye gerek yok. Olanı olduğu gibi yansıtmak bu örgütün iç yüzünün görülmesi için yeterli.”