Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, lüks makam aracı aldığına yönelik iddialara yanıt verdi. Bilen "150 bin liralık 2016 model Toyota marka ikinci el hizmet aracı aldık. Meslektaşlarımıza hizmet etmek için kullanıyoruz. Bahsettikleri gibi lüks makam aracı gibi gibi bir durum yok” dedi.

"Makam aracı değil hizmet aracı"

“Bahsettikleri gibi lüks makam aracı gibi bir durum yok” diyen Bilen "Eskişehir’de bütün odaların araçları var. Bir tek Eskişehir Lokantacılar Odası’nın aracı yoktu. Geldiğim ilk günden beri yaklaşık iki seneden bu yana odamızı baştan aşağı yeniledik, çağdaş modern hale getirdik esnaf arkadaşlarımız geldiklerinde rahat etmeleri için. Bizim esnaf arkadaşlarımızla hiç bir problemimiz yok. Yani bizim meslektaşlarımızla aramız gayet iyi. Onları sıkça ziyaret ediyorum, bütün onların ihtiyaçlarını sorunlarını dinliyorum, 24 saat boyunca benim telefonum açık. Destek oluyorum. Bu süreçte bizim de bir araca ihtiyacımız olduğu zarureti hissedildi. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla oturduk, araçlarımızla gidiyoruz ama yetersiz kalıyoruz. 'Biz de bir hizmet aracı alsak' dedik. Makam aracı değil bakın hizmet aracı. Onların da oluruyla bankaya başvurduk. 150 bin lira banka kredisi onaylandı. 6 ay önce banka kredimiz onaylanmıştı bekletiyorduk. Arkadaşlarımız 'Biz huzur haklarımızdan feragat etmeye hazırız başkan, sen git aracı al' dediler. Başkan vekilimizle gittik 150 bin liralık 2016 model Toyota marka ikinci el hizmet aracı aldık. Araç bana, başkan vekilime ve burada personel sekreter arkadaşlarımıza tahsis edildi. Meslektaşlarımıza hizmet etmek için kullanıyoruz. Araç da burada. Bahsettikleri gibi lüks makam aracı gibi bir durum yok" diye konuştu.

"Lokantacı esnafının her zaman yanında olduk"

Pandemi sürecinde her zaman lokantacı esnafının yanında olduğunu ve destek olmaya da devam edeceğini ifade eden Bilen "11 Mart'tan bu yana pandemiyle ilgili çok zor günler yaşıyor esnafımız. Biz de bu süreçte meslektaşlarımızın yanında yer almaya çalıştık ilk günden bu tarafa. Yaklaşık 1000 tane esnaf arkadaşımıza ayni ve nakdi yardım yaptık. 10 bin liranın üzerinde nakdi paralar dağıttık gerçek ihtiyaç sahibi meslektaşlarımıza. Bunları nereden temin ettik? Büyükşehir Belediyemiz yardımcı oldu, ilçe belediyelerimiz yardımcı oldu, Avrupa Platformu diye bir platform var onlar sağ olsunlar. Hali vakti yerinde olan duyarlı meslektaşlarımız çok destek oldular. Eskişehir halkı bize çok destek oldu bu süreçte" dedi.