Ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdundaki baskıdan şikayet ederek hayatına son veren tıp öğrencisi Enes Kara ile ilgili BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan şaşkınlık yaratan bir yaklaşımda bulundu. 

BBP'li Akdoğan'ın açıklaması şok etti

Henüz 20 yaşında Tıp Fakültesi öğrencisi olan  ve hayatına son veren Enes Kara, tüm Türkiye’yi ağlattı. Olayın ardından da cemaat ve tarikat yurtlarının durumunu yeniden gündeme getirdi. Birçok kesim tarafından cemaat ve tarikatların kapatılması yönünde açıklamalar yapılırken, BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan'ın yaptığı açıklama herkesi şok etti. Enes Kara’nın intiharı ile ilgili konuşan Akdoğan, “Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız. O zaman ÇYDD, Lions Kulübü gibi yerlerde kapatılsın” sözleri toplantıya katılanları şok etti.

Toplantıya katılanları şoke eden açıklamalar sonrasında gözlerin çevrildiği Akdoğan, Twitter hesabından latife yaptığını ileri sürdü.

Akdoğan şu paylaşımı yaptı:

"Kardeşim ben bunun latife olduğunu orada bulunan 13 gazeteci arkadaşın huzurunda söyledim ondan sonrada evladımızın intiharına üzüldüğümü kendine uygun olmayan bir yurtta kalmaması gerektiğini ifade ettim. Etmedimmi?"