Selin Uz | Eskişehir Ekspres

Lokantacılar Odası Başkanı Abdullah Karakuş yeni dönem seçimlerinde aday olmayacağını belirtmişti. Bunun üzerine oda üyesi Bahar Bilen Lokantacılar Odası için üye olacağını açıkladı. Bilen yaptığı açıklamada “Bildiğiniz gibi bundan birkaç hafta önce Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Abdullah Karakuş yeni dönem oda seçimlerinde aday olmayacağını beyan etti. Bizler onun mesai arkadaşları yönetim kurulu ve denetim kurulu arkadaşlarımla birlikte, aramıza yeni arkadaşlar da alarak yeni vizyon ve anlayışla tecrübeli bir ekip oluşturduk ve yeni dönem Eskişehir Lokantacılar Odası başkanlığına ve yönetim kuruluna adaylığımızı açıklıyoruz” dedi.

LOKANTACILAR SIKINTILI BİR SÜREÇTE: Yaklaşık 30 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu söyleyen Bahar Bilen “Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alıyorum. Bunların en başta geleni Eskişehir Rumeli Ve Sanayici İş Adamları Derneği (ERİAD)kurucu üyesiyim ve başkan yardımcısıyım. Tecrübeli ekiple yola çıktık ve meslektaşlarımıza daha iyi bir hizmet verme yolundayız. Lokantacılar sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Malum; fiyat politikaları, zamlar, kiralar… Eskişehir son yıllarda popüler bir kent oldu. Dolayısıyla herkesin gözü Eskişehir’de” dedi.

HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ: Bilen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Lokantaların hızla çoğalması esnafımızı sıkıntıya sokmakta. Bunun önüne geçmenin yollarını arayacağız. Haksız rekabetin önüne geçmeye çalışacağız. Niyetimiz bazı merdiven altı üretimlerin önüne geçmek. Diğer illere göre Eskişehir çok ucuz. Bunun önüne geçmeye çalışacağız. Milletimize de sesleniyorum ucuz yemeyin.  Tescilli, markalı, ruhsatlı, kayıtlı lokantalarda yemeye çalışın. Bir iki liranın hesabını yaparken seneler sonra doktorlara kucak dolusu paralar veriyoruz. Doktora vermeyin lokantacılara verin diyoruz” diye konuştu.”